banner33

Reistips voor uw reis naar Amerika

Alles wat u moet weten als u op vakantie gaat naar de USA


Goed voorbereid op reis gaan is van groot belang

Om te voorkomen dat u tegen onaangename verrassingen aanloopt als u eenmaal op weg bent naar de Verenigde Staten, geven wij u een aantal nuttige reistips. U dient er voor te zorgen dat u op de hoogte bent van de informatie voordat u vertrekt. Met name de "tips voor vertrek" zijn een must om ter harte te nemen. Dat kan u een hoop ellende besparen en is er met name voor bedoeld om u goed voorbereid richting de Verenigde Staten te sturen. Doe er vooral uw voordeel mee.

Tips voor vertrek, Tips op Locatie en verdere algemene informatie

Al met al een heleboel zaken die in acht genomen moeten worden voordat u vertrekt richting de Verenigde Staten. U wilt immers niet voor onaangename verrassingen komen te staan als u op het vliegveld of in de USA staat. Lees daarom al onze reistips goed door. Na het doorlopen van de reisplanner en het lezen van deze tips kunt u zich gaan opmaken voor uw onvergetelijke reis door Amerika. Veel plezier.

Let op. Dit overzicht bestaat uit drie tabbladen, te weten "tips voor vertrek", "tips op locatie" en "wat u verder moet weten".Waar moet ik aan denken voordat ik vertrek? 

De belangrijkste zaken voor u op een rijtje


Laptop/Ipad
Neem een laptop/Ipad mee op vakantie. Hiermee kun je in Amerika overal op WiFi. Vaak worden de WiFi-diensten gratis geleverd, soms betaal je hier extra voor. Het is in ieder geval erg handig om mee te nemen, aangezien je er met gemak PDF-files van de reis op kunt weergeven, foto's tussentijds op weg kunt zetten (een geheugenkaart raakt nu eenmaal snel vol!), of snel een adres van een hotel of attractie kunt opzoeken. Een telefoon is vaak aan de kleine kant. Het is daarnaast uitermate handig om uw online reserveringen in een mapje op uw computer/Ipad te bewaren. Mocht er iets mis dreigen te gaan bij een reservering, kunt u deze documenten altijd gebruiken. U hoeft tevens niet met alle papieren reserveringen rond te reizen. Mocht het nodig zijn om toch een reservering op papier bij de hand te hebben, kunt u deze te allen tijde in het hotel uitprinten. U stuurt deze dan gewoon via e-mail naar de lobby van het hotel en daar kunnen ze dit voor u uit printen.

Verloopstekker
Neem een verloopstekker mee. Het elektriciteitsnet in de USA is ingericht op 110 Volt en zijn de contactdozen in de muren anders dan bij ons. De verloopstekker zorgt ervoor dat u gebruik kunt maken met uw Nederlandse stekkers. Controleer van te voren wel of de elektrische apparaten die u meeneemt ook daadwerkelijk werkzaam zijn op 110 Volt. Een verloopstekker is niet duur en is gemakkelijk in huis te halen via internet of een elektonicazaak.

Stekkerdoos
Neem een verlengsnoer met meerdere contactpunten/ stekkerdoos mee. Uw heeft waarschijnlijk altijd meer elektronische apparatuur bij u dan u denkt. Telefoons, laptops, fototoestel of camera, alles moet elke dag weer in de oplader. Het is handig om al deze elektrische apparaten tegelijkertijd op te laden in plaats van om de beurt. Daar heeft vaak de tijd niet voor (zeker niet bij een rondreis).  
Documenten
Controleer ruimschoots van te voren of alle benodigde documenten die u mee moet nemen geregeld en/of geldig zijn. Te denken valt aan vliegtickets, ESTA-formulier, paspoort, doktersverklaring, e.d. Zie voor meer informatie stap X van de reisplanner. Zorg dat u alle documenten in uw handbagage meeneemt.

Betaalmiddelen
Zorg dat uw Creditcard geactiveerd en geldig is als u deze pas sinds kort heeft aangevraagd. Zorg tevens dat u al wat contact geld in uw portemonnee heeft. Zowel euro's als dollars volstaan om te betalen in een vliegtuig voor extra producten. Ook uw creditcard is eventueel een geldig betaalmiddel in een vliegtuig. Afhankelijk van de maatschappij waarmee u vliegt is het aantrekkelijker om met dollars of euro's te betalen. Denk hierbij aan de aanschaf van tax free producten of bij het bestellen van extra spijs of drank in het vliegtuig.

Navigatiesysteem/kinderzitje
Het is goedkoper om een eigen navigatiesysteem mee te nemen dan er een te huren. Zeker als u een lange rondreis door Amerika maakt, is het veel voordeliger een eigen navigatiesysteem van thuis mee te nemen. U betaalt eenmalig om een kaart van de USA en/of Canada op uw systeem te zetten (TomTom, Garmin, of uw eigen telefoon). Het vooraf huren van een GPS-systeem brengt hogere kosten met zich mee. Huurt u het GPS-systeem pas als u uw auto ophaalt, betaalt u zelfs nog meer. Dus doet u er verstandig aan dit vooraf te regelen.

Ook wat betreft het huren van een kinderzitje is er een goekopere oplossing. U kunt in elke grote Amerikaande supermarkt terecht voor de aanschaf hiervan. Dit is goedkoper dan het huren hiervan bij elk willekeurig autoverhuurbedrijf.

Bagage
Controleer vooraf de voorwaarden waaraan uw bagage moet voldoen, zodat u niet voor verrassingen staat op het vliegveld. Dit verschilt per luchtvaartmaatschappij en te veel bagage of te grote koffers zouden wel eens tot extra kosten kunnen leiden. 

We kunnen u niet vertellen wat u op vakantie in de Vernigde Staten aan moet trekken, maar kunnen u wel adviseren rekening te houden met het feit dat u wisselende omstandigheden kan tegenkomen. Zeker als u rondreist in het Zuidwesten van de USA, kunnen de weersomstandigheden sterk wisselen. Zo kan de gemiddelde temperatuur in Californië variëren van 20C tot 45C en kunt u zelfs in mei/juni nog besneeuwde gebieden tegenkomen (omgeving Lake Tahoe). U doet er dus verstandig aan om met alle omstandigheden rekening te houden en dat maakt er niet gemakkelijker op om te kiezen welke kleding u moet inpakken. In ieder geval zijn goede wandelschoenen en een afritsbroek geen overbodige luxe als je een rondreis maakt. Zorg er ook voor dat wandelschoenen vooraf ingelopen zijn.

Bent u voornemens om kelding of andere zaken in de USA te kopen, raden wij u aan een extra stoffen koffer in uw eigen koffer mee te nemen. Zo betaalt u alleen voor extra bagage op de terugreis.

Koffers dienen onafgesloten vervoerd te worden. De Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA) kan bij twijfel de koffer openbreken, waarbij u zelf de kosten dient te betalen. De TSA erkent twee goedgekeurde soorten sloten: Safe Skies en Travel Sentry. Koffers met dit keurmerk mag u wel afsluiten. 

Medicijnen en medisch paspoort
Wanneer u gebruiker bent van medicamenten en hiervan afhankelijk bent als u naar de USA gaat, is het raadzaam om hiervoor bij u huisarts langs te gaan en een medisch paspoort aan te vragen. Dit dient overigens in het Engels geschreven te zijn en aan te geven waarvoor u deze bepaalde medicamenten nodig hebt.
Het Amerikaans consulaat schrijft het volgende hierover:

Verdovende middelen en gevaarlijke medicijnen zijn verboden om in te voeren in de V.S. Er staan zware straffen en boetes op het invoeren van dergelijke produkten. Concerta en Ritalin zijn toegestane medicijnen. 

Geef alle medicijnen aan bij de Douane als u de V.S. binnengaat.
Niet alle medicijnen zijn goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) of worden toegelaten tot de Verenigde Staten. Concerta en Ritalin zijn goedgekeurd.
Meer informatie en een lijst van goedgekeurde medicijnen kan men vinden in het FDA Orange Book.
Een reiziger die verslavende medicijnen of verdovende middelen nodig heeft (b.v. hoestmiddelen, urineafdrijvende middelen, hartmedicatie, kalmerende middelen (zoals valeriaandruppels), slaapmiddelen, antidepressiva, diabetesmedicatie e.d.) dient:
  • Alle medicijnen en dergelijke van een etiket te voorzien.
  • Alleen maar de hoeveelheid medicijnen mee te nemen die men normaal nodig zou hebben voor iemand met een dergelijk gezondheidsprobleem.
  • Een recent recept of geschreven verklaring in het Engels van zijn/haar eigen arts/specialist mee te nemen, dat het medicijn wordt gebruikt onder dokterstoezicht en dat het noodzakelijk is voor het persoonlijk welzijn tijdens de reis. Op de doktersverklaring dient ook de naam en de exacte hoeveelheid te staan van het medicijn dat u naar de V.S. meeneemt.
  • Alle medicijnen in de handbagage te vervoeren (inclusief naalden voor diabetici), ook i.v.m. verlies van baggage.
Het wordt aanbevolen een medisch paspoort bij uw apotheker/arts aan te vragen.
Medicijnen kunnen per post worden verstuurd indien het recept van de arts is bijgevoegd. Een notitie dient aan de buitenkant van het pakketje te worden bevestigd waarop b.v. staat: DOCTOR'S LETTER ATTACHED

Reisverzekering
Het is groot belang om een goede reisverzekering af te sluiten als u op vakantie gaat naar de Verenigde Staten van Amerika. Dit kunt u gewoon afsluiten bij uw verzekeringsmaatschappij. Let hierbij op dat uw verzekering werelddekkend is! Neemt elektronische apperatuur mee op reis, zorg er dan voor dat u thuis de betalingsbewijzen bewaard heeft. Deze zult u nodig hebben als er iets gestolen wordt of kapot gaat. Vervoer de apperatuur ook altijd in uw handbagage. Vaak worden de kosten niet vergoed als u deze kwijtraakt, omdat u ze vervoert in uw normale bagage.

Behalve uw persoonlijke eigendommen dekt uw reisverzekering ook ziektekosten. Mocht u onverhoopt bij een Amerikaanse arts of in een ziekenhuis terechtkomen, kunnen de kosten hoog oplopen. Ga dus van te voren na of uw verzekering deze kosten dekt! Een gewone ziektekostenverzekering is niet voldoende. Mocht u iets overkomen, zorg er dan voor dat u uw verzekeringsbewijs bij de hand heeft. Dit is uw garantie dat artsen of anadere medici betaald kunnen worden. Heeft u dit niet, kan dit ertoe leiden dat u niet geholpen wordt.

Waar moet ik aan denken als ik eenmaal in de USA ben?

De belangrijkste zaken voor u op een rijtje


Op tijd opstaan
Sta elke dag op tijd op, tenzij je een aantal dagen op dezelfde plek bivakkeert. Om 7.00 uur opstaan en uiterlijk 8.00u aan het ontbijt zitten is eigenlijk een must. Vaak moeten lange afstanden overbrugd worden en parken worden bezocht op een dag. Het zou zonde zijn een gat in de dag te slapen en daardoor een park maar half kunnen bezichtigen. Gezien de schaarse tijd is het raadzaam om overal op tijd te zijn, zeker ook in het hoogseizoen. Uitslapen kan weer als u thuis bent.

Snelheid
Rijd nooit te hard in Amerika. De maximum snelheid die gehanteerd wordt op de snelwegen/Interstates varieert van 55 Mph tot 65 Mph (miles per hour) en binnen de bebouwde kom 30-35 Mph. Rijdt u langs een school, let dan goed op dat uw snelheid niet hoger is dan 10-15 Mph. In verschillende staten, zoals bijvoorbeeld Californië, zijn de boetes gigantisch. Er wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van radar- en lasercontroles. Gooi ook geen afval uit het raam van jouw auto of camper. Ook hier kun je een boete voor krijgen die wel $1000,- kan zijn. Wordt u aan de kant gezet, raak dan vooral niet in paniek! Houd uw hoodf koel en laat bij voorkeur beide handen aan uw stuur. Wacht totdat de "police officer" richting uw voertuig komt gelopen en u orders geeft. Hij zal u altijd aan de bestuurderskant benaderen. Open uw raam aan de besuurderskant en geef uw papieren aan de officer. Blijf altijd vriendelijk. 

Scenic views
Stop onderweg bij zoveel mogelijk scenic views (uitkijkpunten). Deze worden aangegeven met borden langs de weg. Ze zijn er niet voor niets. Vaak levert dit de meest prachtige vergezichten op en mogelijkheden om mooie vakantiefoto's te maken.

Tanken
Wanneer u gaat tanken in de USA is het gebruikelijk vooraf te betalen. Wilt u voor $ 40,- tanken, dan betaalt u dat keurig aan de kassa. Zij stellen de pomp zo in dat u voor precies voor dat bedrag benzine krijgt. U kunt ook met je Creditcard betalen als u niet zeker bent van het bedrag waarvoor u wilt tanken. U geeft dan uw Creditcard af bij de kassa, gooit uw tank vol en gaat terug naar binnen om het definitieve bedrag te betalen. Tot slot kunt u ook één iemand, wanneer u met meerdere personen reist, naar binnen sturen om de pomp te laten activeren. Deze persoon wacht dan binnen totdat u klaar bent met tanken en rekent daar af. Zorg dat u te allen tijde genoeg benzine in uw tank heeft, zeker als u een natuurpark bezoekt. De afstanden die u aflegt zijn groot en meestal niet voorzien van een tankstation. 

Parkeren
Verblijft u in een grote stad, laat uw auto bij voorkeur in de "parking lot" (grote parkeerplaats/parkeergarage) staan. Elk hotel beschikt hierover. U betaalt daar wel kosten voor, maar dan staat de auto wel overdekt en veilig bij uw hotel. In de grote steden reist u het snelst met het openbaar vervoer. Daarnaast is het ook nog een praktische en goedkope manier van u voortbewegen. 

Maakt u toch gebruik van uw auto in een stad, kunt u uw auto vaak in de buurt van bezienswaardigheden en attracties parkeren. Dat kan aan de kant van de weg met ouderwetse parkeermeters, of betaald op een bewaakte parkeerplaats. En die laatste zijn er legio in grote steden. Zeker als u al uw koffers/spullen in de auto heeft liggen, is parkeren op een beveiligde parkeerplaats de beste oplossing. U betaalt dan circa $ 10,- om een dag te parkeren. Parkeert u langs de weg, let dan goed op dat u niet binnen 3 meter van een brandkraan staat.

In grote natuurparken kunt u uw auto overal op de daarvoor aangewezen parkeerplekken parkeren. Dit is gratis. U betaalt immers al entree om de parken te bezoeken.

Verkeersregels
  • Het is verplicht voor elke passagier om de veiligheidsgordel te dragen
  • Verkeerslichten bevinden zich in Amerika aan de overkant van een kruispunt. Let dus goed op dat u tijdig in de gaten heeft weke kleur het verkeerslicht heeft
  • Vooral in grote steden is het gigantisch druk op de wegen. Soms zijn er wel 7 rijwegen naast elkaar. Er mag zowel links als rechts ingehaald worden. Men kent het "keep your lane"-principe, waarbij u dus gewoon op dezelfde rijstrook blijft rijden. Wilt u van rijstrook wisselen, let dan goed op en geef tijdig aan dat u wilt wisselen
  • uitvoegstroken zijn vrij kort qua afstand in Amerika. Let dus goed op dat u op tijd op de juiste rijstrook rijdt
  • Op een rkuising geldt dat verkeer van rechts voorrang heeft, tenzij anders aangegeven. Op gelijkwaardige kruisingen geldt dat het verkeer dat als eerste aankomt, ook weer als eerste doorrijdt.

Rijbewijs
Uw rijbewijs is gewoon geldig in de Verenigde Staten en is dus een wettig legitimatiemiddel. Om problemen te voorkomen, kunt u bij de ANWB een internationaal rijbewijs aanschaffen. U koopt deze in een ANWB-winkel. Vergeet niet een recente pasfoto mee te nemen.

Amerika the beautiful pass
Bezoekt u een aantal National Parks is het verstandig om deze pas te kopen. U kunt deze pas hier bestellen: Annual Pass. Wanneer u voor vertrek van uw reis nog niet in bezit bent van de "Amerika the beautiful pass", kunt u deze bij de entree van het eerste park dat u bezoekt aanschaffen. De kosten hiervoor zijn $ 80,- per personenwagen. Elke auto/camper dient dus over een geldige pas te beschikken. De pas verschaft toegang tot meer dan 2000 recreatiegebieden. Wanneer u deze pas niet aanschaft, betaalt u gemiddeld $ 20,- per parkbezoek. Dat is alleen voordelig als u slechts 3 of minder parken bezoekt. De pas is op het moment dat u hem aanschaft precies een jaar geldig.

Koelbox en water
Zorg dat u bij aankomst een tempex koelbox in een grote supermarkt (kost een paar dollar) koopt en deze elke dag vult met ijsblokjes. Dit is de ideale manier om voedingswaren en drank koud te houden onderweg. Zorg altijd voor voldoende water. Zeker in de staten Utah, Nevada, Colorado en Arizona loopt de temperatuur hoog op.

Plattegrond
Vaak is het handig, zeker wanneer u uw auto laat staan, om in een grote stad een stadsplattegrond te hebben. Deze is bij elk hotel te krijgen en is erg handig om te hebben. U hoeft dan geen gebruik te maken van Google Maps op uw telefoon, aangezien dataverkeer buiten een WiFi-verbining om, prijzig is.

Fooi/tips
In Amerika is het normaal om fooi te geven. Sterker nog, het is min of meer verplicht. De prijs die u in het restaurant betaalt, wordt meestal als kale prijs gezien. U moet gemiddeld dus 15% meer betalen. U kunt dit percentage zelf laten variëren tussen 10% (als u niet of nauwelijks tevreden bent) en 20% (als u heel erg tevreden bent). Obers verdienen namelijk erg weinig en zijn voor het grootste gedeelte afhankelijk van de gegeven fooi/tip. Bij contante betaling kunt u simpelweg extra dollars geven. Betaalt u met uw creditcard, krijgt u eerst een bonnentje waarop het bedrag staat. Daaronder kunt u de te geven fooi invullen.  

Sales tax
Wanneer u iets in een Amerikaanse winkel wilt kopen wordt u altijd met een netto prijs geconfronteerd. Dat wil zeggen dat u het bedrag wat op het artikel vermeld staat niet het bedrag is dat u aan de kassa uiteindelijk moet betalen. Hier bovenop komt nog een keer de sales tax. Dit bedrag varieert in Amerika per staat.

Overige nuttige reisinformatie

De belangrijkste zaken voor u op een rijtje


Temperaturen
De temperatuur wordt in Amerika aangegeven in Fahrenheit. Met behulp van de volgende formule rekent u de aangegeven temperatuur in de VS terug naar de voor u bekende temperatuur in Celsius. 

Temperatuur in Fahrenheit (F)= Temperatuur in Celcius (C) x 9/5 + 32

Het is eenvoudiger om een aantal vaste temperaturen uit uw hoofd te kennen. Dan kunt een vrij nauwkeurige schatting maken van de daadwerkelijke temperatuur.

  0 F = -17,8 C
10 F = -12,2 C
20 F = -6,7 C
30 F = -1,1 C
32 F = 0 C
40 F = 4,4 C
50 F = 10 C
60 F = 15,6 C
70 F = 21,1 C
80 F = 26,7 C
90 F = 32,2 C
100 F = 37,7 C
110 F = 43,3 C

Afstanden, gewichten en overige maten
De afstanden in de VS worden in een ander metriek stelsel weergegeven. Zo zult u zien dat in het verkeer de afstanden in Miles worden weergegeven en lichaamslengte in feet (ft).

1 inch = 2,54 cm
1 foot = 30,47 cm 
1 yard = 0,91 m 
1 mile = 1,609 km

1 ounce = 28,35 gram
1 pound = 455 gram

Ook maten om de hoeveelheid van een vloeistof weer te geven zijn anders. Het is van groot belang dat u leert dat de benzineprijs in de VS in "Gallon" wordt weergegeven. 

1 gallon = 3,785 liter

Munteenheden
De munteenheid in de Verenigde Staten is de US dollar (USD). Een dollar bestaat uit 100 centen. Hieronder volgt een overzicht van de munten en de bankbiljetten die in Amerika gangbaar zijn.

Munten:
1 cent = penny
5 cents = nickel
10 cents = dime
25 cents = quarter
50 cents = half dollar
100 cents= dollar (wordt niet of nauwelijks meer gebruikt)

Bankbiljetten:
1 US dollar
2 US dollar
5 US dollar
10 US dollar
20 US dollar
50 US dollar
100 dollar

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter
© 2023 Mijnamerikareis.nl. All rights reserved.