banner33

Reisplanner - Stap 2

Boek uw vliegticket(s) op tijd!

Let op: dit overzicht bestaat uit drie tabbladen!

 • Wanneer mijn vliegticket(s) boeken?
 • Waar mijn vliegticket(s) boeken?
 • Enkele tips bij het boeken;Tijdpad: 8 tot 6 maanden voor uw vertrek

Wanneer is het verstandig om mijn vliegticket(s) te boeken?Op tijd boeken
Het is aan te raden uw vliegticket(s) ruim op tijd te boeken. Start hier dus op tijd mee. Tussen 10 en 12 maanden van te voren beginnen vliegtuigmaatschappijen met het aanbieden van hun vliegtickets naar bepaalde bestemmingen. Dit is niet de goedkoopste periode om daadwerkelijk uw vliegticket te boeken. Nog lang niet alle aanbieders hebben hun tickets in die periode hun prijzen bekend gemaakt.

Het is verstandig om te wachten tot circa 7 maanden voor uw daadwerkelijke vertrek. Dan hebben ruim 95% van de aanbieders hun tickets toegankelijk gemaakt en krijgt u een reële afspiegeling van de prijs van een vliegticket. Het is niet verstandig om er op te gokken de tickets last minute te boeken. Dat blijft een veel te grote gok en kan er uiteindelijk toe leiden dat de prijs veel hoger uitvalt.

Waar kan ik het best en goedkoopst mijn vliegticket(s) boeken?Welke aanbieder van vliegticket(s) kunt u kiezen?
U kunt de vliegtickets rechtstreeks boeken via een vliegtuigmaatschappij of ervoor kiezen dat te doen bij een vliegticketwebsite. Zij hebben vaak scherpe prijzen en zijn gebruiksvriendelijk in hun bestelprocedure. U hoeft slechts een account aan te maken en betalen kan op allerlei manieren. Houd goed in de gaten van welke luchthaven u wilt vliegen.


De drie meest gebruikte en meest voor de hand liggende vliegticketaanbieders zijn:

Cheaptickets.nl

Vliegtickets.nl

Wtc.nl

Belangrijke tips waar u op moet letten als u gaat boekenTips & tricks bij het boeken
 • In zijn algemeenheid: vroeg boeken loont!
 • Boek een retourticket. Zorg dat u landt en vertrekt vanaf dezelfde luchthaven in Amerika. Twee enkele reizen is veel duurder.
 • Amsterdam als luchthaven ligt voor de hand, maar bent u inwoner van Limburg kunt u qua afstand ook van Brussel of Düsseldorf vliegen. Vergelijkt u vliegtickets, houd hier dan rekening mee!
 • 's avonds laat of 's morgens vroeg boeken lijkt voordeliger. Luchtvaartmaatschappijen weten dat zakelijke reizigers 's morgens boeken en vakantiegangers 's avonds.
 • Vlieg voor 7.00 uur of na 21.00 uur! Dat zijn goedkope slots (landingsrechten) op Schiphol. Tickets zijn dan in de regel goedkoper.
 • Een tweeweken ticket is goedkoper dan een ticket voor 13 dagen. Dus boek liever 14 in plaats van 13 dagen. Voor een maandticket geldt hetzelfde. Boek dus 30 dagen in plaats van 29 dagen.
 • Reis buiten de schoolvakanties, tenzij u niet anders kunt.
 • Boek uw reis bij voorkeur op een dinsdag, woensdag of donderdag, nooit in het weekend. Dat geldt ook voor de terugreis.
 • Gaat u slechts enkele dagen weg. Zorg er dan voor dat er altijd een nacht van zaterdag op zondag in de reis zit. Mocht u dus een weekendtrip boeken, vlieg dan op donderdag heen en eventueel op zondagavond terug (als je echt op tijd terug moet zijn).
 • Druk bevlogen lijnen - bijvoorbeeld Amsterdam-New York - zijn goekoper dan minder druk bevlogen lijnen - Amsterdam-Philidelphia - met ongeveer dezelfde afstand.
Nob Hill San Francisco, reisplanner, reizen naar Amerika, rondreis, hulp bij plannen reis, reis zelf ontwerpen

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter
© 2023 Mijnamerikareis.nl. All rights reserved.