banner33

Reisplanner - Stap 1

Begin op tijd met de voorbereiding van uw reis naar Amerika


Let op: dit overzicht bestaat uit twee tabbladen!

  • Reisduur en budget van uw reis;
  • Bestemming van uw reis;

Neem de tijd om de reisplanner stap voor stap door te nemen! Op deze manier kunt u vooraf het grootste deel van de organisatie van uw reis naar Amerika in orde hebben en eventuele problemen voor zijn. Take one step at a time.

Tijdpad: 12 tot 6 maanden voor uw vertrek

Hoe lang wilt u gaan en wat mag het kosten?Datum plannen
Het klinkt als de meest logische stap, maar een reis naar Amerika vergt nogal wat voorbereiding. Begin daarom op tijd met de organisatie ervan! Allereerst zult u een datum moeten plannen voor uw vakantie naar Amerika. De beste reistijd om naar de Verenigde Staten te reizen is ongetwijfeld de periode van mei tot en met september. Het ligt immers op het noordelijk halfrond en kent dus nagenoeg hetzelfde verloop van jaargetijden als Nederland. Bent u werkend, dan is het verstandig om uw vrije dagen in deze periode vast te zetten bij uw baas, voordat andere werknemers u voor zijn. Indien u schoolgaand bent of schoolgaande kinderen hebt, zal dit minder aan de orde zijn en bent u wellicht meer aangewezen op de schoolvakanties. Bent u echter niet afhankelijk van schoolgaande kinderen is de beste reistijd mei-juni of september-oktober, zeker voor een rondreis door de USA.

Ook zult u rekening moeten houden met de lengte van uw reis. Kiest u voor een stedentrip dan volstaat een kortere periode dan voor een roadtrip door de USA. Wij houden aan dat u voor het boeken van een stedentrip circa 7 dagen (inclusief vlieguren) en voor een lange vakantie/roadtrip minimaal 21-22 dagen vrij zult moeten plannen. De voorkeur gaat zelfs uit naar 28-30 dagen, afhankelijk van de grootte van uw rondje door Amerika. Dit heeft vooral te maken met de lange reisafstanden die u zult afleggen in de Verenigde Staten. Twijfelt u over de duur van uw trip, omdat u niet echt een idee heeft van de invulling van de reis, dan raden wij u aan eerst eens rustig door de voorbeeldreizen onder Jouw Route heen te lopen. Dan krijgt u een beter beeld van de hoeveelheid tijd die u voor bepaalde reizen nodig heeft.


Kosten van de reis
Budgetair zult u natuurlijk zelf een keuze moeten maken. Van belang is het dan ook dat u goed in kaart heeft hoeveel u te besteden heeft aan vlucht, hotels, huur auto en bezinekosten, eventueel huur van een camper en benzinekosten, en alle dagelijkse uitgaven. Een vliegticket in de zomermaanden is bijvoorbeeld prijziger dan in mei of september en het tijdig boeken hiervan kan u vele euro's besparen. Het is ook logisch dat er een ander prijskaartje hangt aan een roadtrip door de USA dan aan een stedenbezoek. We zullen u helpen met het schetsen van een zo reëel mogelijk beeld van de kosten van een reis.

Welk gebied verdient uw voorkeur?Kies het gebied
Maak helder welk deel van de Verenigde Staten u wilt gaan bezoeken. Bezoekt u een stad, een staat of meerdere staten? Heeft u een voorkeur voor National Parks? Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van de bezienswaardigheden die u zeker wilt ervaren. Vanuit dat beeld, kunt u de reis langzaam gaan opbouwen. U dient hierbij een reëel beeld te hebben van de mogelijkheden. Zo is het niet verstandig om te roepen dat u èn het vrijheidsbeeld in New York èn de National Parks in het Zuidwesten in één reis wilt onderbrengen, tenzij uw budget en tijd dat toelaten. Wij concentreren ons hier op reizen in bepaalde gebieden in Amerika, waarbij de highlights uitgebreid aan bod zullen komen. Vraag u dus hardop af welk gebied uw voorkeur heeft.
Bryce Canyon, Utah, Reisplanner, reizen naar Amerika, rondreis, hulp bij plannen reis, reis zelf ontwerpen

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter
© 2023 Mijnamerikareis.nl. All rights reserved.