banner33

Death Valley National Park

Informatie, entree, bezienswaardigheden, activiteiten en de 10 mooiste hikes en trails


Death Valley National Park - Het Park - Algemene informatie

Death Valley national Park is buiten Alaska het grootste National Park van de Verenigde Staten. Het park kent bijna 1600 kilometer aan verharde en onverharde wegen die leiden naar bekende en minder bekende locaties. Het dal is omringd door bergen en maakt deel uit van het Grote Bekken en de Mojavewoestijn. In Death Valley National Park is een woestijngebied met zoutvlakten, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen. Het is van ongekende schoonheid en mag niet ontbreken op het lijstje van de Amerika-ganger. Het dal kreeg in 1849 zijn naam tijdens de Goudkoorts, nadat groepen goudzoekers geen uitweg meer vonden uit de vallei. De groep moest zich opsplitsen. Een groep overleefde. Na alles achter zich gelaten te hebben en uiteindelijk toch levend de vallei te hebben verlaten, werd er door een vrouw "Goodbye Death Valley" geroepen, waarmee de naam ontstond. In 1994 werd Death valley officieel een National Park. Death Valley National Park kent een verschroeiend woestijnklimaat waar de temperaturen oplopen tot meer dan 50C.


Entree Death Valley National Park

 • Niet-commerciële voertuigen, Pick-up trucks, campers en voertuigen met minder dan 15 personen - $30 per voertuig (geen prijs per persoon) - geldigheidsduur 7 dagen vanaf het moment van aankoop
 • Motor - $25 per persoon 
 • Voetganger, fietser, of niet-commercieel voertuig met meer dan 15 personen - $15 per persoon!
Met de America the Beautiful—National Parks and Federal Recreational Lands Annual Pass is de entree natuurlijk gratis. Deze kunt u voorafgaand aan uw reis bestellen via de link, of als u arriveert bij het eerste nationale park dat u bezoekt. De kosten bedragen $80,-

Plekken die u kunt bezoeken


× Furnace Creek Area

Furnace Creek is het hoofdkwartier van Death Valley National Park. Het staat bekend om haar warmterecord. In 1913 is hier de hoogste temperatuur ooit gemeten: 56,7C.

Zabriskie Point Death Valley National Park

Bezienswaardigheden:

Golden Canyon
Golden Canyon is wellicht de meest bekende kloof in Death Valley en is vernoemd naar de Gold Rush die rond 1850 plaatsvond. Het zand van de duinen heeft een opvallende gele kleur waardoor de link naar "goud" al snel gelegd wordt. Ook zijn er veel rode en oranje tinten terug te vinden wat deze bezienswaardigheid als een van de meest adembenemende van Deat Valley maakt. Hier gaat de auto aan de kant en de wandelschoenen aan de voeten.

Artist's Drive
De naam zegt het al. De mineralen zorgen een pallet vol met kleuren alsof een schilder ze uitgesmeerd heeft in de natuur. Onwaarschijnlijk mooi. Speciaal voor de vele bezoekers heeft het Amerikaanse parkbeheer een 14 kilometer lange weg aangelegd die u langs dit moois voert.

Devil's Golf Course
Dit is een gigantische vlakte vol met zoutkristallen die gerodeerd zijn door wind en regen. Het profiel is zo robuust dat lopen erover onmogelijk is. Daarom wordt er ook wel gezegd dat alleen de duivel op deze ondergrond kan golfen. De onverharde eenrichtingsweg start bij Badwater Road.

Badwater
Badwater is het laagste punt van Noord-Amerika en het op één na laagste punt van het noordelijk halfrond. Het ligt bijna 86 meter onder de zeespiegel. Het is een grote zoutvlakte die door de hitte op veel plaatsen gebarsten is en leidt tot een fenomenaal panorama.

Zabriskie Point
Dit punt is omringd door een doolhof van wild gerodeerde en levendig gekleurde onvruchtbare grond. Het zicht over Death Valley dat u vanaf dit punt hebt is wereldberoemd. Zabriskie Point is erg populair bij zonsopkomst en zonsondergang als uitkijkpunt, omdat de kleuren dan pas echt goed tot hun recht komen.

Dante's View
Dante's View is een heel erg bekend uitkijkpunt waar u op een hoogte van 1669 meter uitkijkt over Death Valley. De naam is een verwijzing naar Dante Alighieri (1265-1321), de Italiaanse schrijver van "de Goddelijke Komedie" (La Divina Commedia) waar hij een reis door het hiernamaals beschrijft. Volgens de eerste blanken die in het begin van de 20e eeuw in Death Valley kwamen, zijn de zoutmeren een passend beeld bij de woorden. 

Plekken die u kunt bezoeken


× Stovepipe Wells Area

Stovepipe Wells ligt midden in Death Valley National Park. Vlakbij liggen de beroemde zandduinen en Mosaic Canyon. U kunt hier in een hotel verblijven.

Stovepipe Wells Death Valley National Park

Bezienswaardigheden:

Mesquite Flat Sand Dunes
Geelbruine duinen die midden in het landschap liggen en die zich zelfs "voortbewegen". Magisch om te zien bij laat middaglicht waardoor de rimpels and patronen extra geaccentueerd worden. 's Nachts is de weerkaatsing van het maanlichtop de duinen indrukwekkend. De nachtelijke avonturier moet echter wel rekening houden met het ontwaken van de ratelslang die de zandduinen als territorium heeft.

Mosaïc Canyon
Gepolijste marmeren wanden and rare mozaïek patronen maken deze kloof tot een van de favoriete plekken. Het is een enge doorgang waar u achter elkaar moet lopen om er doorheen te geraken. in de kloof heerst chaos, doordat vloegolven in het verleden het hele landschap overhoop hebben gegooid.

Salt Creek
Salt creek herbergt één van de waterbronnen in dit gebied. In de zomerperiode droogt dit echter snel op door de enorme hitte. Het is bij wetenschappers bekend geworden door de ontdekking van de "pupvis".

Titus Canyon
Dit is een van de grootste en meest diverse kloven in het park. Binnenin de hoogopstaande wanden kunt u veelkleurige vulkanische afzettingen vinden. Er zijn tevens petrogliefen (ofwel rotstekeningen) te vinden.De kloof begint bij het spookstadje Rhyolite. 


Mosaic Canyon Death Valley National Park

Plekken die u kunt bezoeken


× Scotty's Castle Area

Goudzoeker Walter "Death Valley Scotty" Scott beweerde dat deze villa in Spaanse stijl van hem was. Met het geld dat hij met de verkoop van goud uit de mijn zou hij dit bekostigd hebben. Echter bestond deze mijn alleen in Walter's gedachten. Het vakantiehuis behoorde toe aan Albert Mussey Johnson, een vriend van Scott. U kunt er nog steeds terecht voor een rondleiding.

Scotty's Castle Death Valley National Park

Bezienswaardigheden:

Scotty's castle
Prachtige Spaanse villa die u nog steeds kunt bewonderen door middel van het nemen van een rondleiding.

Ubehebe Crater
Meer dan 300 jaar geleden werd de stilte in de woestijn verbroken door een grote vulkaanuitbarsting die veroorzaakt werd door de druk van stoom te groot werd en door het aardoppervlak naar buiten werd  geperst. Wat achterbleef was een gigantische krater die 150 tot 237 meter diep is en een diameter heeft 800 meter.

The Racetrack
The Racetrack ligt genesteld in een vallei tussen Cottonwood en Last Change Rangers en is een plek van verbluffende schoonheid. Het is de bodem van een opgedroogd meer dat bekend staat om stenen die zichzelf voortbewegen. Niemand is ooit getuige van geweest van dit bizarre fenomeen, maar de sporen die in de modder op de vlakte achterblijven, bewijzen deze activiteit.

Eureka Dunes
The Eureka duinen zijn de hoogste duinen van heel Californië die majestueus meer dan 200 meter uitsteken boven de rest. Ze beslaan een gebied van 5 bij 1,5 kilometer. Al met al is het een raar gezicht om te zien dat op de vlakke valleibodem plots een berg zand verschijnt omringd door ruige kliffen die de kleuren roze, grijs en zwart aannemen. Mocht u de zware tocht naar de top van de duinen ondernemen, zult u getuige zijn van nog een bizar fenomeen: het zingende zand. Het is tevens de thuishaven van enkele beschermde dier- en plantensoorten, vandaar dat er slechts beperkte activiteit is toegestaan.

Plekken die u kunt bezoeken


× Panamint Springs Area

Panamint Springs Area zelf bestaat slechts uit een motel, een restaurant en een kampeerterrein. Het is samen met Furnace Creek en Stovepipe Wells een van de drie mogelijkheden om te overnachten in Deat Valley National Park. In het gebied liggen echter wel nog een aantal bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn.

Darwin Falls Death Valley National Park

Bezienswaardigheden:

Darwin Falls
Darwin Falls wordt terecht ook wel het wonder in de woestijn genoemd. Op de op één na warmste plek op aarde een waterval aantreffen die het hele jaar water geeft, mag met recht een zeer bijzondere verschijning worden genoemd. De waterval wordt gevoed door een ondergrondse bron.

Father Crowley Vista
Een landschap van donkere lava en vulkanische cinders geven abrupt de uitgesneden kloof van Rainbow Canyon weg. Bovenop geniet u van de meest panoramische vergezichten over de Panamint Valley.

Lee Flat Joshua Trees
Joshua Trees groeien in deze door bergen omringde vallei. Neem de verharde weg bij Saline Valley om ze te bezichtigen.

Wildrose Charcoal Kilns
Tien houtskool ovens staan in Wildrose Canyon en hebben de vorm van een gigantische bijenkorven. Ze werden ooit aangelegd door de Modock Mining Company in 1877. Ze verkeren nog steeds in een erg goede staat.

Aguereberry Point
Dit punt is een uitkijkpunt op bijna 200 meter hoogte en geeft u een prachtig uitzicht over Death Valley vanuit het westen.

Devil's Golf Course - Death Valley National Park

Activiteiten

De keuze uit bezigheden in dit park beperkt zich ietwat in verhouding met andere National Parks. Hieronder volgt een opsomming van de activiteiten die u kunt ondernemen:

- Hiken
- Backpacken
- Backcountry Camping
- Backcountry Roads
- Fietsen en mountainbiken
- Paardrijden
- Vogelspotten

Belangrijke informatie als u gaat hiken/wandelen

 • Zorg voor goede wandelschoenen
 • Neem altijd een rugzak mee (water, EHBO-spullen, regenjasje, etc.)
 • Blijf op het pad; afkorten is gevaarlijk en verboden
 • Neem meer dan voldoende water mee; een van de grootste gevaren als u gaat hiken is uitdroging
 • Huisdieren en fietsen zijn alleen toegestaan op fietspaden
 • Paaarden en ezels hebben voorrang op trails
 • Laat geen rommel achter en gooi niets weg in de natuur
 • Het betreden van trails is volledig op eigen risico; er is geen handhaving die u in de gaten houdt
 • Het is verboden te roken op de trails; u mag roken als u stopt tijdens het hiken, let wel op of het is toegestaan in verband met brandgevaarlijkheid
 • Doof uw sigaret zorgvuldig en gooi de rest in een afvalbak

Bruikbare Plattegronden voor uw reis

Download hier uw benodigde plattegronden in PDF-formaat en sla ze op uw device op.

Death Valley National Park plattegrond (volledige plattegrond)

Hikes in Death Valley National Park

Hieronder treft u de hikes/wandelingen aan die u kunt lopen.

Furnace Creek

Naam Trail/HikeMoeilijkheidsgraadAfstand in kmHoogteverschil in m
Golden Canyon Interpretive Trail makkelijk 1,6 0
Gower Gulch Loop gemiddeld 6,4 onbekend
Desolation Canyon gemiddeld 4,8 onbekend
Natural Bridge Canyon makkelijk 2,4 0
Badwater Salt Flat makkelijk 0,8 0
Dante's Ridge gemiddeld-zwaar 7,2 onbekend

Stovepipe Wells

Naam Trail/HikeMoeilijkheidsgraadAfstand in kmHoogteverschil in m
Salt Creek Interpretive Trail makkelijk 0,8 0
Mesquite Flat Sand Dunes makkelijk-gemiddeld 3,2 30-50
Mosaic Canyon gemiddeld 0,8-3,2 onbekend
Titus Canyon Narrows makkelijk 2,4 onbekend

Scotty's Castle Area

Naam Trail/HikeMoeilijkheidsgraadAfstand in kmHoogteverschil in m
Little Hebe Crater Trail gemiddeld 0,8 onbekend
Death Valley Buttes zwaar 1,9 >250
Fall Canyon gemiddeld-zwaar 4,8 onbekend
Little Bridge Canyon gemiddeld-zwaar 4,8 onbekend

Panamint Springs Area

Naam Trail/HikeMoeilijkheidsgraadAfstand in kmHoogteverschil in m
Wildrose Peak Trail gemiddeld-zwaar 6,8 671
Telescope Peak Trail zwaar 11,2 914

De 10 mooiste hikes/trails in Death Valley National Park

1. Mesquite Flat Sand Dunes
2. Wildrose Peak Trail
3. Golden Canyon Interpretive Trail
4. Dante's Ridge
5. Fall Canyon
6. Mosaic Canyon
7. Little Hebe Crater Trail
8. Telescope Peak Trail
9. Gower Gulch Loop
10. Little Bridge Canyon

Badwater Basin Death Valley National Park

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter
© 2023 Mijnamerikareis.nl. All rights reserved.