banner33
Discover America's Gems: "Ontdek 5 juweeltjes van de Verenigde Staten"

"Discover America's Gems: 5 van de meest prachtige plekken in de Verenigde Staten die iedereen zou moeten bezoeken"

Beginnen aan een roadtrip door de Verenigde Staten is een reis door diverse landschappen en adembenemende vergezichten. Voor de reisliefhebbers en avontuurlijke zielen die schoonheid zoeken die ongeëvenaard is, zijn hier de top-5, in willekeurige volgorde, meest betoverende bestemmingen die op de bucketlist van elke reisjunkie zouden moeten staan. Het feit dat de verenigde Staten meer onvoorstelbaar mooie plekken kent dan deze vijf bestemmingen, mag dan ook niet als verrassing gezien worden. Vooralsnog deze vijf.

 

Havasu Falls, Grand Canyon National Park, Arizona, USA

Een verborgen parel in de Grand Canyon die niet gemakkelijk te bezoeken is, aangezien er een aantal drempels op de weg te vinden zijn. Allereerst zul je een "permit" moeten hebben om überhaupt de zware 6-uur durende hike te mogen maken die je naar Havasu Falls brengt. Om deze "permit" te verkrijgen, dien je mee te loten in een soort van tombola. Van te voren kun je een aantal data opgeven en dat is hopen dat je ingeloot wordt, waardoor je de toegang krijgt om je tent op te mogen slaan op de "campround" van Havasu Falls. Dat betekent tevens dat de zware hike, die door de droogstaande rivierbedding gaat en die met name in het begin een supersteile afdaling kent, afgelegd dient te worden met rugzakken waar de tent, luchtbedden en alle overige benodigdheden voor een kampeertripje in verpakt zitten. Dat maakt de 6-uur durende hike dus nog zwaarder. Al moet gezegd worden dat je je bagage tegenwoordig kunt laten meenemen door een pakezel, en zelfs een helikopter hoort tot de mogelijkheden. Het is het echter meer dan waard.

Wanneer je na 6 slopende uren in de zengende hitte (tenminste in de zomer en neem dus meer dan genoeg water mee!), grotendeels lopend door de rivierbedding waar je alleen maar rotsen en ongelijk terrein trotseert, aankomt in het indianendorp zal de pracht je versteld doen staan. Prachtige watervallen, azuurblauw water, en een waanzinnig goede sfeer met alleen maar gelijkgestemden die allemaal voor maar één ding komen: genieten van alle pracht die deze locatie te bieden heeft. Naast Havasu Falls, zijn er nog twee uitzonderlijk mooie watervallen te bewonderen, eenmaal aangkomen op loactie. Mooney Falls en Beaver Falls zijn met eveneens uitdagende hikes te bezoeken. Havasu Falls is geenszins gemakkelijk te bezoeken, maar is een absolute must-see voor Amerika-bezoekers die van een uitdaging houden!

HavasuFallsMiddelweb

 

Grand Prismatic Spring, Yellowstone National Park, Wyoming, USA 

Grand Prismatic Springs is een warmwaterbron gelegen in Yellowstone National Park, het eerste nationale park van de Verenigde Staten. De onvoorstelbare mooie kleurensetting die de bron heeft, maakt het tot een van de parels van dit park. Kristalhelder met een diepblauwe kleur en omgeven met oranje zijkanten (veroorzaakt door bacterieel bestaan) maakt dat de bron er uitziet als het gephotoshopt is. In werkelijkheid is het net zo mooi als op de foto's. 

Daarnaast is een bezoekje aan Yellowstone National Park natuurlijk meer dan een bezienswaardigheid. Yellowstone is een geothermisch  wonderland met meer dan 200 geisers, 10.000 warmwaterbronnen en wildlife. Verwonder je over de iconische Old Faithful, aanschouw de levendige Grand Prismatic Spring en omarm de ongetemde schoonheid van het wildlife, van kuddes bizons tot grizzlyberenHet park is van ongekende schoonheid. Bij het plannen van uw rondreis door het westen Amerika mag dit park dan hoe dan ook niet ontbreken. Yellowstone National Park bezoekt u uiteraard met uw "America, the Beautiful-pass" die u dient aan te schaffen wanneer u meerdere nationale parken tijdens uw rondreis bezoekt.

 YellowstoneMiddelweb

 

Angels Landing, Zion National Park, Utah, USA  

Angels Landing is de meest uitdagende, en wellicht ook gevaarlijkste hike, die u kunt ondernemen in Zion National Park. Ook hier ontkomt u niet aan het in het bezit zijn van een "permit". Om de hike naar Angels Landing te mogen maken, dient u dus mee te dingen in de "seasonal lottery". Het is dus van geluk afhankelijk of u ingeloot wordt en dus uiteindelijk deze hike mag ondernemen. Het is niet verstandig om zonder "permit" alsnog een poging te onderenmen, want onderweg zijn er park rangers die u kunnen vragen naar uw "permit". Maar eenmaal ingeloot, staat u één van de meest uitdagende hikes te wachten die u kunt lopen in het westen van Amerika. De klim naar het uiteindelijke uitkijkpunt op de top telt 454 hoogtemeters en de afstand van start tot eindpunt is ca. 8,7km. Het duurt ongeveer vier uur voordat u de tocht naar boven hebt afgelegd. Met name het laatste stuk van de klim is het meest uitdagende stuk naar boven. U zal dit deel van de tocht naar boven afleggen over een zeer smal stuk met meterssteile afgronden aan weerskanten van het pad. Er zijn kettingen waaraan u zich kunt vasthouden, maar het pad is zo smal dat u zich vaak in een onmogelijke houding moet wurmen om het tegengestelde verkeer langs te laten. Dit is alles niet zonder gevaar, omdat er geen beschermende afrasteringen zijn aan de buitenkanten van het pad. Dat brengt een groot risico met zich mee en het is dan ook aan uzelf om voorzichtig te zijn. Eenmaal boven aangekomen staat u een waanzinnig uitzicht te wachten over Zion National Park.

 ZionMiddelweb

 

Lower and Upper Antelope Canyon, Antelope Canyon (Navajo Reservation), Arizona, USA 

Een reis door de mystieke slot canyons van Lower en Upper Antelope Canyon is een bedevaart voor reizigers die verslaafd zijn aan het zoeken naar locaties van uitzonderlijke schoonheid. De Lower Antelope Canyon is een waar ondergronds meesterwerk at ook wel bekend staat als de "Corkscrew". Het is betoverend spel van licht en schaduw op de smalle zandstenen muren, waardoor er een adembenemend schouwspel ontstaat van veranderende kleurtinten. De canyonwanden zijn gladde, vloeiende bochten van zand en het maakt een tocht door deze canyon een magische ervaring. De Upper Antelope Canyon is een stukje sublieme symfonie van Moeder Natuur, dat ook wel bekend staat als "The Crack". Hier komen de lichtstralen naar binnen vallen en dat creëert een bijna spirituele ervaring. Het wordt nog surrealistischer wanneer het neerdalend zand betoverd wordt door de invallende lichtstralen. De gehele ervaring van beide canyons zijn eigenlijk ook niet op papier uit te leggen. Dit moet je zelf aanschouwen. Voor de fotofgrafen zijn de canyons een droom. Het vastleggen van de etherische lichtstralen, de rijke texturen van de zandsteen en ingewikkelde details dwingen je bijna om bijna na elke stap een nieuwe foto te maken. Helaas, of misschien maar beter, is het alleen mogelijk om Antelope Canyon met een "Guided Tour" te bezoeken. Daarvoor moet ruim van te voren een tour worden vastgelegd, maar kan er wel een tijdslot worden uitgekozen (bij voorkeur in de middag, vanwege de perfecte omstandigheden wat de lichtinval betreft). Het is het dan ook meer dan waard! Antelope Canyon zal voor altijd een betoverende, onuitwisbare indruk op u achter laten.

AntelopeCanyonMiddelweb

 

Red Rock State Park, Sedona, Arizona, USA  

Voor reisliefhebbers die verlangen naar een mix van natuurlijke schoonheid, spiritualiteit en artistieke flair, belooft een trip naar de "Red Rocks" van Sedona een hoofdstuk in het reisverslag van het leven te worden. De karmijnrode rotsformaties van Sedona zorgen voor een onvergetelijke ervaring. En dat begint al met het nemen van de red Rock Scenic Byway richting Sedona. Het is een waar visueel feest dat een podium zet voor surreële schoonheid. De stad Sedona zelf wordt gekenmerkt door de artistieke geest van creatievelingen.Het herbergt vele boetieken, galerieën, eetgelegenheden en is een perfecte mix van cultuur en handel. In de nabijheid ligt het Red Rock State Park waar de natuur zich afspiegelt als theater in karmijnrood. De top hikes om te lopen zijn de korte hike naar Airport Mesa waar je prachtige vergezichten hebt over Sedona en de hike naar Cathedral Rock, waar je het mooiste uitzicht hebt over de rode rotsformaties. Daarnaast mag een bezoekje aan Slide Rock State Park natuurlijk niet ontbreken. Het is met name, met kinderen, een genot om langs de rode rotsen te glijden door het water (slide down the rocks...). 

SedonaMiddelweb

 

Tot slot...

Deze top-5 bestemmingen laten de enorme diversiteit van de schoonheid van Amerika zien, van geothermische wonderen tot majestueuze canyons en spirituele rode rotslandschappen. Voor reisliefhebbers en roadtrippers belooft elke plek de meest prachtige uitzichten. Daarnaast creeërt het een onvergetelijke ervaring die je de rest van je leven meedraagt. Het is tijd om je backpack klaar te maken en je reis naar deze juweeltjes te beginnen. Safe travels!

 

"California Dreamin' ": Een Meeslepende Roadtrip van San Francisco naar Los Angeles via Highway 1"

"California Dreamin': Een Meeslepende roadtrip van San Francisco naar Los Angeles via de Pacific Coast Highway"

Een roadtrip maken langs de iconische Highway 1 van Californië is niet zomaar een reis; het is een odyssee van kustwonderen, culturele pareltjes en adembenemende vergezichten. Voor reisfanaten en roadtrippers die op zoek zijn naar de perfecte mix van avontuur en ontspanning, is hier je zorgvuldig samengestelde gids voor een sensationele 3-daagse roadtrip van San Francisco naar Los Angeles. Alhoewel de Highway 1 nog een stuk doorloopt, hebben we ervoor gekozen om in drie dagen tot aan Los Angeles te reizen. 

Dag 1: San Francisco naar Santa Cruz

Ochtend: 8:00 uur - Start in San Francisco

Begin je roadtrip in de City by the Bay. Pak snel een ontbijt en ga vroeg op pad om het verkeer voor te zijn. Met name tijdens het zomerseizoen zul je te maken krijgen met veel verkeer. Daarom heeft het voor-of najaar eigenlijk de voorkeur om deze trip te maken. De Golden Gate Bridge zwaait je uit terwijl je langzaam richting het zuiden afzakt.

Laat in de ochtend: 10:00 uur - Pacifica State Beach

Je eerste stop is het prachtige Pacifica State Beach. Voel het zand tussen je tenen en adem de zilte zeelucht in terwijl je officieel aan deze kustreis begint.

 Lunch: 12:30 uur - Half Moon Bay

Rijd naar het zuiden naar Half Moon Bay voor een ontspannen lunch. Aan de kust vind je eetgelegenheden met verse vangst en een panoramisch uitzicht op de oceaan. Mavericks dat net ten noorden van half Moon Bay ligt is een welbekend surfoord voor surfers die van een uitdaging houden. Mavericks surfing zone kent golven die wel tot 18 meter hoog kunnen worden.

Middag: 14:00 uur - Pescadero State Beach en Pigeon Point Lighthouse

Verken de getijdenpoelen van Pescadero State Beach en bewonder de iconische Pigeon Point Lighthouse. Het kustlandschap is een visueel feest voor roadtrippers. Neem hier even de tijd voor. Het is werkelijk een prachtig plekje om te ontspannen.

PCHBLOG11200x600

Middag: 15:30 uur - Shark Fin Cove

Onderweg stoppen we nog even bij Shark Fin Cove. Een rotsformatie net langs de kust die eruit ziet als een haaienvin. Neem even de tijd om uit te stappen en een wandeling langs de rotsformatie te maken. 

 PCH1SHARKFINCOVE1200x600

Namiddag: 16:30 uur - Santa Cruz Boardwalk

Kom op tijd aan in Santa Cruz voor een avondwandeling op de historische boardwalk. Van vintage attracties tot het rustgevende geluid van de Stille Oceaan, de boardwalk vat de essentie van het Californische kustleven samen. 

PCH1SANTACRUZ1200x600

Namiddag: 17 uur - Kajakken met "the Kayak Connection" in Elkhorn Slough

Boek (voor vertrek!) een sunset tour op het water. Wat een ervaring! Ga met een gids in een kajak het water iets ten zuiden van Santa Cruz op. Je kajaktocht gaat door Elkhorn Slough. Je peddelt tussen de zeeotters en zeeleeuwen en geniet van alle prachtige ecologische verschijnselen om je heen. Beter en mooier gaat het niet worden.

Diner: 20:30 uur - Wharf to Wharf in Santa Cruz

Dineer in een van de visrestaurants langs de Santa Cruz Wharf. Verse vangsten en dineren aan zee creëren de perfecte kustavond.

Dag 2: Santa Cruz naar Big Sur

Ochtend: 9:00 uur - Monterey Bay Aquarium

Begin je tweede dag met een bezoek aan het bekende Monterey Bay Aquarium. Laat je onderdompelen in de wonderen van de zee en zie de diversiteit van het leven in de Stille Oceaan.

Laat in de ochtend: 11:30 uur - Cannery Row

Na het aquarium verken je Cannery Row voor de lunch en om te winkelen. De straat aan het water biedt unieke boetieks, visrestaurants en adembenemende uitzichten op de oceaan.

Lunch: 13:30 uur - Pebble Beach

Rijd langs de schilderachtige 17-Mile Drive naar Pebble Beach. Dineer bij The Bench met een panoramisch uitzicht op de kustlijn en iconische golfbanen.

PCH117MILEDRIVE1920x600

Middag: 15:30 uur - Point Lobos State Natural Reserve

Wandel over de paden van Point Lobos State Natural Reserve. Verlies jezelf in de ruige schoonheid van de Californische kust en houd een oogje in het zeil voor wilde dieren.

PCH1LOBOS1920x600

Avond: 18:00 uur - Bixby Creek Bridge in Big Sur

Kom op tijd aan bij Bixby Creek Bridge voor een betoverende zonsondergang. De iconische bogen tegen de achtergrond van de Stille Oceaan creëren een ansichtkaartwaardig moment.

PCH1BIXBY1920x600

Diner: 20:30 uur - Nepenthe in Big Sur

Sluit je tweedaagse reis af met een diner bij Nepenthe. Gelegen op de kliffen van Big Sur biedt het panoramische uitzichten en een menu geïnspireerd door de natuurlijke overvloed van de regio.

Dag 3: Big Sur naar Los Angeles

Ochtend: 8:00 uur - McWay Falls en Julia Pfeiffer Burns State Park

Begin je reis naar het zuiden met een bezoek aan McWay Falls en Julia Pfeiffer Burns State Park. De waterval die op het strand valt, is een lust voor het oog.

PCH1JULIAPFEIFFER1920x600

Laat in de ochtend: 10:30 uur - Hearst Castle

Rijd naar Hearst Castle, een grandioos landhuis met uitzicht op de Stille Oceaan. Neem een rondleiding om in de weelderige geschiedenis van dit iconische monument te duiken.

PCH1HEARSTCASTLE1920x600

Lunch: 12:30 uur - San Simeon Cove

Geniet van een lunch aan zee in San Simeon Cove. De ruige schoonheid van de kust en het geluid van brekende golven vormen het decor voor een onvergetelijke maaltijd.

Middag: 14:00 uur - Elephant Seal Vista Point

Aanschouw de boeiende zeeolifanten bij Piedras Blancas. Deze marinegiganten die op de oever uitrusten, zijn een unieke en onvergetelijke aanblik.

PCH1ELEPHANTSEAL1920x600

Middag: 16:00 uur - Cambria

Verken het schilderachtige stadje Cambria voor een avondwandeling. Ontdek kunstgalerijen, boetieks en geniet van de charme van een klein stadje.

Middag: 16:45 uur - Santa Barbara

Struin door Santa Barbara, een werkelijk prachtig stadje kangs de Californische kust met veel Spaanse invloeden. 

PCH1SANTABARBARA1920x600

Avond: 19:00 uur - Aankomst in Los Angeles 

Rond je reis af terwijl je de levendige stad Los Angeles bereikt. De City of Angels verwelkomt je met zijn iconische skyline, waarmee het einde van je Highway 1-avontuur is gemarkeerd.

Deze roadtrip van San Francisco naar Los Angeles langs Highway 1 is een symfonie van kustschoonheid, culturele pareltjes en de vrijheid van de open weg. Voor de reisfanaten en roadtrippers belooft deze reis niet alleen bestemmingen, maar een meeslepende ervaring in de zielroerende schoonheid van de Californische kust. Omarm de weg, geniet van de momenten en laat Highway 1 zijn magie onthullen tijdens dit onvergetelijke avontuur.

"Lake Tahoe in 48 Uur: Een Avontuur voor Reisfanaten en Roadtrippers"

"Lake Tahoe in 48 Uur: Een Avontuur voor Reisfanaten en Roadtrippers"

 

Lake Tahoe, een ongerepte alpine parel op de grens van Californië en Nevada, is een droombestemming voor fervente reizigers en liefhebbers van roadtrips. Met slechts 48 uur te besteden, kun je genieten van adembenemende landschappen, buitenactiviteiten ervaren en de lokale charme proeven. Laten we samen op een wervelend avontuur gaan dat aansluit bij je "wanderlust". Gebruik South Lake Tahoe als startpunt van uw 48-uurs verblijf.

 

Dag 1: Verkenning van de Wonderen der Natuur

Ochtend: 8:00 uur - Vroeg uit de Veren

Begin je avontuur in Lake Tahoe vroeg en geniet van een ontbijt in een knusse lokale café. Laat je koffie smaken terwijl je uitkijkt over het rustige meer - de perfecte start van je dag.

9:00 uur - Emerald Bay State Park

Reis naar Emerald Bay State Park aan de Californische kant. Begin met een wandeling naar Eagle Falls en Lower Eagle Falls voor prachtige uitzichten op watervallen. Het gemakkelijk tot matig moeilijke pad wordt omgeven door weelderige bossen en kleurrijke wilde bloemen.

11:00 uur - Vikingsholm Castle

Vervolg je wandeling naar het Vikingsholm Castle, een historisch Scandinavisch kasteel met uitzicht op de baai. Verken het kasteel en wandel langs de ongerepte oevers van Lake Tahoe.

13:00 uur - Lunch aan het Meer bij Sunnyside

Voor de lunch, dineer bij Sunnyside, een charmant restaurant aan het meer. Geniet van hun heerlijke vis-taco's of een gourmet-sandwich op het dek terwijl je uitkijkt over het kristalheldere water.

Middag: 15:00 uur - Sand Harbor State Park

Na de lunch, ga je naar het Sand Harbor State Park in Nevada. Verken het iconische witte zandstrand en geniet van wateractiviteiten zoals kajakken en paddleboarden. Vergeet niet foto's te maken van de unieke zandstenen rotsen langs de kust.

17:00 uur - Lake Tahoe Zonsondergangscruise

Naarmate de dag ten einde loopt, maak je een Lake Tahoe Zonsondergangscruise. Het is een idyllische manier om de levendige kleuren van de zonsondergang te zien weerspiegelen in het water. Zorg ervoor dat je het moment vastlegt voor je reisalbum.

Avond: 19:30 uur - Diner bij Jake's On the Lake

Sluit je eerste dag af met een heerlijk diner bij Jake's On the Lake. Geniet van verse zeevruchten en nip aan lokale wijn terwijl je de zon onder ziet gaan.

 

Dag 2: Sensatie en Lokale Smaak in een sprookjesachtige omgeving

Ochtend: 9:00 uur - Heavenly Mountain Gondola

Sta op voor een stevig ontbijt en ga naar de Heavenly Mountain Gondola. Geniet van het adembenemende panoramische uitzicht op Lake Tahoe vanaf het observatiedek. Je kunt zelfs deelnemen aan enkele bergactiviteiten zoals tokkelen of een ritje in een schilderachtige stoeltjeslift.

11:00 uur - Watersport op het Meer

Ga terug naar het water. Breng je ochtend door met kajakken of stand-up paddleboarden. South Lake Tahoe biedt verschillende verhuurmogelijkheden. Het is een fantastische manier om het meer vanuit een ander perspectief te verkennen.

13:00 uur - Picknick aan het Meer

Pak een picknick in of haal wat lokale hapjes bij een nabijgelegen delicatessenwinkel. Zoek een gezellige plek op het strand of in een park aan het meer en geniet van een ontspannen maaltijd met je voeten in het zand.

Middag: 15:00 uur - Verken Truckee

Rijd naar het schilderachtige stadje Truckee, bekend om zijn knusse winkels en historische gebouwen. Wandel door de straten, winkel voor souvenirs en geniet van een koffiepauze in een lokaal café.

17:00 uur - Bierproeverij "Taste of Tahoe"

Sluit je dag af met een "Taste of Tahoe" bierproeverij. Ervaar de lokale ambachtbierscène en proef de smaken van de regio. Hef je glas op je onvergetelijke uitje in Lake Tahoe.

Avond: 19:30 uur - Diner bij Moody's Bistro

Trakteer jezelf op een heerlijk diner bij Moody's Bistro. De intieme sfeer en innovatieve gerechten vormen de perfecte afsluiting van je avontuur in Lake Tahoe.

 

Met slechts 48 uur biedt Lake Tahoe een onvergetelijke reis vol avontuur, ontspanning en lokale charme. Onthoud, het gaat niet om de duur, maar om de ervaringen die je onderweg opdoet, die echt belangrijk zijn voor reisfanaten en roadtrippers. Geniet van je avontuur in dit natuurlijke paradijs.

"Schaduwen Achterna: Een Dag in Death Valley voor het Ultieme Avontuur"

"Schaduwen Achterna: Een Dag in Death Valley voor het Ultieme Avontuur"

Death Valley, een uitgestrekt en mysterieus woestijnlandschap, is een toevluchtsoord voor reisfanaten die het buitengewone zoeken. Voor roadtrippers die hunkeren naar avontuur belooft een dag in Death Valley een reis door extremen. Gesp je vast voor een onvergetelijke rit!

Ochtend: Zonsopgang bij Zabriskie Point (6:00 - 8:00 uur)

Begin je dag voordat de zon de lucht schildert. Ga naar Zabriskie Point voor een adembenemende zonsopgang. Terwijl de eerste stralen de iconische badlands verlichten, aanschouw je een symfonie van kleuren die over het landschap danst.

Late Ochtend: Mesquite Flat Zandduinen (8:30 - 11:00 uur)

Maak een korte rit naar de Mesquite Flat Zandduinen. Met de ochtendzon die schaduwen werpt op de ongerepte duinen, is het de perfecte tijd om de buitenaardse schoonheid van dit natuurwonder vast te leggen. Wandel, fotografeer of bewonder simpelweg de sereniteit.

Lunch: Stovepipe Wells Village (12:00 - 13:30 uur)

Ga naar Stovepipe Wells Village voor een stevige lunch. Het Toll Road Restaurant biedt een scala aan opties, van klassieke Amerikaanse gerechten tot verfrissende salades. Tank bij. Je hebt nog meer te ontdekken.

Middag: Badwater Basin (14:00 - 16:00 uur)

Dompel jezelf onder zeeniveau in Badwater Basin, het laagste punt van Noord-Amerika. Wandel over de zoutvlaktes en voel het surrealisme omringd te zijn door uitgestrekte, buitenaardse landschappen. Leg de hitte-mirages vast en geniet van de uniekheid van dit natuurlijke fenomeen.

Late Middag: Artist's Palette (16:30 - 18:00 uur)

Naarmate de dag vordert, ga je naar Artist's Palette. De levendige kleuren van de rotsen, vooral tijdens het gouden uur, creëren een betoverend schilderij. Maak een korte wandeling of absorbeer gewoon de caleidoscoop van kleuren in dit geologische wonder.

Avond: Dante's View voor Zonsondergang (18:30 - 20:00 uur)

Rijd naar Dante's View voor een panoramisch spektakel terwijl de zon afscheid neemt. Van dit uitkijkpunt zie je Death Valley badend in de warme tinten van de schemering. Het is een surreëel en sereen moment waar roadtrippers voor leven.

Diner: Furnace Creek (20:30 - 22:00 uur)

Sluit je dag af met een diner in Furnace Creek. The Wrangler Steakhouse of de 49er Café bieden diverse menu's naar jouw smaak. Reflecteer op de avonturen van de dag terwijl je geniet van een heerlijke maaltijd in deze unieke woestijn oase.

Optioneel - Nacht: Sterrenkijken bij Harmony Borax Works (22:30 uur en verder)

Als je nog energie over hebt, ga dan naar Harmony Borax Works voor een hemelse show. De lage lichtvervuiling van Death Valley maakt het tot een paradijs voor sterrenkijkers. Verbaas je over de Melkweg en sterrenbeelden en sluit je dag op de meest indrukwekkende manier af.

In het hart van Death Valley is elk moment een verkenning van extremen. Dit eendaagse reisschema biedt een glimp van de unieke en boeiende wonderen van dit woestijnwonder. Voor de reisfanaten en roadtrippers roept Death Valley—aan avontuur waar de reis net zo opwindend is als de bestemming. Omarm de weg, voel de hitte en geniet van de schaduwen van Death Valley.

Grand Canyon

"De Wonderen van de VS Ontdekken: Jouw Ultieme Roadtrip Avontuur"

 

De Verenigde Staten zijn een uitgestrekt, divers en prachtig land, met een rijke mix van landschappen, culturen en ervaringen die wachten om ontdekt te worden. Een van de beste manieren om de verborgen parels en iconische bezienswaardigheden die de VS te bieden heeft te onthullen, is door een klassieke Amerikaanse roadtrip te maken. Of je nu een reis dwars door het land plant of een regionale verkenning, roadtrippen in de VS is een avontuur van je leven. In dit artikel zullen we je begeleiden met essentiële tips, routes en bestemmingen om je roadtrip onvergetelijk te maken.

 

Plan Je Route:

Voordat je de open weg op gaat, is het cruciaal om je route zorgvuldig te plannen. Met een landoppervlak van meer dan 9,8 miljoen vierkante kilometer biedt de VS een overvloed aan mogelijkheden voor roadtrips. Hier zijn enkele iconische routes om te overwegen:

 1. Route 66: Bekend als de "Main Street of America," strekt Route 66 zich uit van Chicago tot Los Angeles en biedt een nostalgische reis door historische steden en schilderachtige landschappen.

 2. Pacific Coast Highway (Californië): Geniet van adembenemende uitzichten op de kust terwijl je rijdt van Los Angeles naar San Francisco, langs Big Sur, Santa Barbara en meer.

 3. Blue Ridge Parkway (North Carolina naar Virginia): Ervaar de schoonheid van de Appalachen met deze schilderachtige route, vooral tijdens het herfstseizoen.

 4. Great River Road (Mississippi-rivier): Deze route volgt de Mississippi-rivier van Minnesota tot de Golf van Mexico en biedt een unieke kijk op het hart van het land.

 

Must-Visit Bestemmingen:

 1. Grand Canyon, Arizona: Aanschouw de overweldigende grootsheid van een van 's werelds meest beroemde natuurlijke wonderen.

 2. New Orleans, Louisiana: Onderdompelen in de levendige muziek, cultuur en keuken van de Big Easy.

 3. Yellowstone National Park, Wyoming: Verken geisers, warmwaterbronnen en een overvloed aan wilde dieren in dit iconische nationale park.

 4. Niagara Falls, New York: Laat je betoveren door de kracht en schoonheid van de watervallen op de grens tussen de VS en Canada.

 5. Savannah, Georgia: Wandel door historische straten, met mos bedekte eiken en charmante pleinen in deze charmante zuidelijke stad.

 

Paklijst Essentials:

 • GPS of navigatie-app: Houd je route op koers.
 • Comfortabele kleding en schoeisel: Je zult uren in de auto doorbrengen en bestemmingen verkennen.
 • Koelbox met snacks en drankjes: Bespaar geld en geniet van picknicks op schilderachtige stops.
 • Eerste hulp kit en noodvoorraden: Veiligheid voorop op de open weg.
 • Nationale Parken Pas: Als je van plan bent om meerdere nationale parken te bezoeken, kan dit je geld besparen.

 

Roadtrip Etiquette:

 • Volg de verkeersregels en wees beleefd tegenover andere bestuurders.
 • Laat geen sporen achter bij natuurschoon; respecteer het milieu.
 • Wees geduldig en flexibel met je schema; omwegen kunnen leiden tot onverwachte schatten.

 

Een roadtrip door de VS biedt de kans om de uitgestrekte en gevarieerde landschappen, culturen en geschiedenis van het land te ervaren. Van de imposante wolkenkrabbers van New York tot de ruige schoonheid van de Grand Canyon, brengt elke mijl nieuwe avonturen en onvergetelijke herinneringen. Dus pak je kaart, ga de weg op en laat het grote Amerikaanse avontuur beginnen. Of het nu gaat om een korte vakantie of een episch avontuur dwars door het land, roadtrippen in de VS is een reiservaring als geen ander.

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter
© 2023 Mijnamerikareis.nl. All rights reserved.