banner33

Car, RoadtripHistory Go West...

Yosemite National Park (Dag 1)  - Dag 8

HistoryYosemite National Park; niemand ontsnapt aan haar schoonheid en charmeOpstaan en ontbijten: 6.30u - 7.30u

Vroeg uit de veren is vandaag een must, maar dat is allerminst een straf als we kijken wat ons in het vooruitzicht wordt gesteld. Vandaag staat een bezoek aan het eerste National Park tijdens deze reis op het programma. En niet het minste park. Yosemite National Park is niet een woord te beschrijven. Yosemite National Park moet je ondergaan, voelen en beleven. Het voelt als een reis miljoenen jaren terug in de tijd naar een plek van ongerepte natuur, uitgestrekte wildernis, krachtig graniet, oeroude gletsjers en robuuste watervallen.

We blijven twee dagen in Yosemite National Park

Yosemite is enorm uitgestrekt en vraagt om een verblijf van twee dagen en daarvan zal geen enkele seconde vervelen. De eerste dag zullen we besteden aan zoveel mogelijk hoogtepunten van het park. Allereerst rijden we Tioga Road naar het hart van het park. Centraal staat de wandeling naar Lower Yosemite Falls, de hike naar Bridalveil Falls, Tunnel View en de Mariposa Grove of Giant Sequoias. De tweede dag besluiten we om ons te focussen op een van de absolute hoogtepunten van het park; de hike naar Half Dome. Deze (tweede) dag zal dus centraal staan om deze hike te volbrengen. Er zijn echter zoveel mooie bezienswaardigheden in Yosemite National Park dat we aan twee dagen eigenlijk helemaal niet genoeg hebben. Dat vraagt natuurlijk om een terugkeer naar dit park in een volgende reis.

Vertrek 8.00u

We nemen onderweg kort de tijd om proviand in te slaan en te tanken in Gardnerville. Dit ligt op de route. Ook al rijden we met een bijna volle tank, is het niet onverstandig om hem tot een maximum te vullen. Yosemite National Park is een groot park en u wilt niet zonder benzine komen te staan, of moeten tanken tegen de hoofdprijs in een nationaal park. Punt van aandacht is Tioga Road (wegnummer 120). Deze weg is alleen maar geopend van half mei tot eind oktober/begin november. De weercondities bepalen of deze weg geopend is. Doet u dit park buiten deze periode om aan, houd er dan rekening mee dat deze weg gesloten is! U zult dan via een alternatieve parkingang Yosemite National Park moeten betreden.
Bezienswaardigheden en Attracties - Dag 8
Ochtendprogramma:
  • De rit naar Tioga Pass Entrance, Yosemite National Park
  • Tuolomne Meadows
  • Olmsted Point
Middagprogramma:
  • Crane Flat
  • Lower Yosemite Falls
  • Bridalveil Falls
  • Tunnel View
  • Mariposa Grove of Giant Sequoias
Avondprogramma:
  • Eten in Oakhurst
Kostenoverzicht Road Trip  
(4 personen, auto en hotels)


Totale kosten t/m dag 7: ca. €1399,-

Overnachting Best Western Plus Yosemite Gatway @ Oakhurst: € 57,- p.p. (totaal €231,-/$255,-)
Vol tanken omgeving Gardnerville: € 4,50 p.p. (totaal €18,-/$20,-)
Boodschappen Wallmart @ Gardnerville: € 9,- p.p. (totaal €36 ,-/$40,-)
Diner @ South Gate Brewing Company Oakhurst: € 20,- p.p. (totaal €80,-/$90,-)
Tanken @ Oakhurst: € 9,50 p.p. (totaal €37,-/$41,-)Totale kosten t/m dag 8: € 1499,-

Route dag 8

San Francisco South Lake Tahoe → Gardnerville (tankstop en Wallmart) → Tioga Pass Entrance (Yosemite National Park) → Tuolomne Meadows (Yosemite National Park) → Olmsted Point (Yosemite National Park) → Crane Flat (Yosemite National Park) → Yosemite Falls Trailhead (Yosemite Valley) → Bridalveil Falls Trailhead → Tunnel View → Mariposa Grove of Giant Sequoias → Best Western Plus Yosemite Gateway Inn Oakhurst

Afstand: 
ca. 383 kilometer (ca. 238 Miles) 
Tijdsduur:
 11 uur met diverse stops en de hikes naar Upper Yosemite Falls en Bridalveil Falls
Booking.com

Van South Lake Tahoe naar Tioga Pass Entrance...
South Lake Tahoe South Lake Tahoe → Wallmart en Tankstation Gardnervlle → Tioga Pass Entrance (ingang Yosemite National Park)

Afstand: ca. 196 kilometer (ca. 122 Miles) 
Tijdsduur:
ca. 3 uur (met supermarktbezoek en tankstop)

Navigatie 1: 
Walmart Supercenter, 1511 Grant Ave, Gardnerville, NV 89410 
Navigatie 2: Tioga Pass Entrance, Yosemite National Park, California
bezienswaardigheden San Francisco Onderweg van South Lake Tahoe naar Tioga Pass Entrance (Yosemite National Park): 8.00u - 11.00u

De route verloopt via Gardnerville (tankstop en inkoop proviand) naar de oostelijke entree van Yosemite National Park. Dat is met de ingecalculeerde tussenstop van een half uur een ritje van 3 uur over de 395; een prachtige route. Eenmaal gearriveerd bij de Tioga Pass Entrance begint ons avontuur pas echt. We staan nu aan de poort van een van de meest indrukwekkende nationale parken van de Verenigde Staten, te weten Yosemite National Park.

Nogmaals voor alle zekerheid: let u op dat deze weg (Tioga Road) alleen geopend is van ca. half mei tot en met eind oktober/begin november afhankelijk van de weercondities. U kunt dit natuurlijk altijd zelf checken.
Meer informatie: www.nps.gov/yose/planyourvisit/tioga.htm

bezienswaardigheden SacramantoMeer Informatie over Yosemite National Park?

U vindt alle informatie over Yosemite National Park onder de kop Parken-Californië-Yosemite National Park, of via deze link: Yosemite National Park

Van Tioga Pass Entrancenaar Crane Flat...
South Lake Tahoe Tioga Pass Entrance (ingang Yosemite National Park) → Tuolomne Meadows (Yosemite National Park) → Tenaya Lake (Yosemite National Park) → Olmsted Point (Yosemite National Park) → Crane Flat (Yosemite National Park)

Afstand: ca. 76 kilometer (ca. 47 Miles) 
Tijdsduur:
ca. 2 uur 

Navigatie 1:
Crane Flat Gas Station, Yosemite National Park, Verenigde Staten
bezienswaardigheden San Francisco Onderweg van Tioga Pass Entrance (Yosemite National Park) naar Crane Flat Gas Station: 11.00u - 13.15u

Vanaf de ingang van het park waar we binnenkomen, vervolgen we onze weg over Tioga Road (wegnummer 120) en rijden we Yosemite National Park binnen. Tot aan het Crane Flat Gas Station, de splitsing om Yosemite Valley in te rijden, is het bijna 80 kilometer puur genieten. We zullen een aantal uitkijkpunten aandoen waar we even de tijd nemen om van de adembenemende uitzichten te genieten.

Allereerst passeren we Tuolomne Groves, hoog in de Sierra Nevada gelegen, prachtige uitgestrekte weiden, die worden doorkruist door de Tuolomne River en omringd door majestueuze toppen en bollingen van graniet. Dit is onze eerste kleine stop. Daarna vervolgen we onze route richting Tenaya Lake, een groot meer waar we een half uur de tijd nemen om te lunchen/picknicken. Het meer leent zich uitstekend om te zwemmen, kajakken, of te kanoën. Ook hier geniet u van de fantastische natuurlijke omgeving. Het derde punt dat we gebruiken voor een korte stop is Olmsted Point. Olmsted Point biedt u een fenomenaal uitzicht over Yosemite Valley vanuit het oosten en kunt u ook Half Dome bewonderen. Magistraal. We rijden uiteindelijk door naar Crane Flat Gas Station, alwaar we zullen afbuigen naar Yosemite Valley.
Tioga Road in Yosemite National Park Tuolomne Meadows in Yosemite National Park Tenaya Lake in Yosemite National Park Olmsted Point in Yosemite National Park

Van Crane Flatnaar Lower Yosemite Falls...
South Lake Tahoe  Crane Flat (Yosemite National Park) →  Lower Yosemite Falls Trailhead (Yosemite Valley)

Afstand: ca. 26 kilometer (ca. 16,4 Miles) 
Tijdsduur:
ca. 30 minuten 

Navigatie 1:
Lower Yosemite Falls Trailhead, Yosemite National Park, Verenigde Staten
bezienswaardigheden San Francisco Onderweg van Crane Flat Gas Station naar Lower Yosemite Falls Trailhead (Yosemite Valley): 13.15u - 15.00u

Eenmaal aangekomen bij de Lower Yosemite Trailhead maken we ons bereid om onze eerste hike van de dag te lopen. We hebben gekozen voor de Lower Yosemite Falls. De Lower Yosemite Falls maken deel uit van de Yosemite Falls, die te verdelen is in drie stukken, te weten: de Upper Yosemite Falls, de middle Cascade en de Lower Yosemite Falls. Yosemite Falls is de grootste waterval van Noord-Amerika en de vijfde grootste waterval ter wereld. Alhoewel de hele hike langs de volledige Yosemite Falls natuurlijk veel meer de moeite is dan alleen de relatief korte wandeling naar Lower Yosemite Falls, kiezen we toch voor de korte variant. We willen namelijk onze aandacht een beetje verspreiden tijdens dit bezoek aan Yosemite National Park. Dat neemt niet weg dat we u ten zeerste aanraden om de hike naar Upper Yosemite Falls te ondernemen wanneer u daar tijd voor wenst te maken. U dient er rekening mee te houden dat u rond de 6 à 8 uur onderweg bent, waarbij er relatief veel hoogtemeters overwonnen moeten worden. 

De korte variant naar Lower Yosemite Falls is een hike van ongeveer 1.6 kilometer die ongeveer 30 minuten tijd in beslag neemt.
Lower Yosemite Falls in Yosemite National Park Yosemite Falls in Yosemite National Park Yosemite Falls in Yosemite National Park Yosemite Falls in Yosemite National Park

Van Lower Yosemite Fallsnaar Tunnel View...
South Lake Tahoe  Yosemite Falls Trailhead (Yosemite Valley) → Bridalveil Falls Trailhead → Tunnel  View

Afstand: ca. 28kilometer (ca. 17,5 Miles) 
Tijdsduur:
ca. 17 minuten 

Navigatie 1:
Bridalveil Falls Trailhead, Yosemite National Park
Navigatie 2: Tunnel View, Yosemite National Park
bezienswaardigheden San FranciscoBridalveil Falls en Tunnel View (Yosemite Valley): 15.00u - 16.30u

Van Lower Yosemite Falls Trailhead naar Bridalveil Falls is maar een klein stukje rijden door Yosemite National Park, aangezien ook deze waterval in Yosemite Valley ligt. Het is een hike van slechts 0.8 kilomter die zeker in de zomermaanden druk bezocht is. Bridalveilveil Falls is een waterval die bijna 190 meter de diepte invalt. De naam is te danken aan de gelijkenis met een bruidsluier (bridalveil is bruidsluier in het Engels) die ontstaat door de mist van het opspattende water. Het brullende geluid van het omlaagdenderende water zal een ongekende indruk op u maken.

Na het bezoek aan Bridalveil Falls nemen we een klein stukje de auto richting Tunnel View. Tunnel View is een van de meest iconische uitkijkpunten van het park. Vanaf dit punt kunt u Yosemite Valley in oostelijke richting inkijken. Het levert een fenomenaal plaatje op. Niet alleen kunt u de vallei bewonderen, maar ook Bridalveil Falls, El Capitan en Half Dome zijn erg goed zichtbaar. Het is een geliefd punt bij veel toeristen en is daarom drukbezocht. Vanaf hier kunt ervoor kiezen de korte hike van 3.7 kilometer te maken naar Inspiration Point. Hier is het veel minder druk en vanaf dit punt kunt u pas echt in alle rust genieten van pracht van de natuur die door honderden miljoenen jaren heen ontstaan is.
Bridalveil Fall in Yosemite National Park Bridalveil Fall in Yosemite National Park Tunnel View in Yosemite National Park Tunnel View in Yosemite National Park

Van Tunnel View naar Oakhurst...
South Lake Tahoe  Tunnel  View → Mariposa Grove of Giant Sequoias → Best Western Plus Yosemite Gateway Inn Oakhurst

Afstand: ca. 72 kilometer (ca. 44,4 Miles) 
Tijdsduur:
ca. 1 uur en 25 minuten 

Navigatie 1:
Mariposa Grove of Giant Sequoias, Yosemite National Park
Navigatie 2: Best Western Plus Yosemite Gateway Inn, 40530 CA-41, Oakhurst
bezienswaardigheden San Francisco Mariposa Grove of Giant Sequoias en rit naar Best Western in Oakhurst: 16.30u - 19.15u

De laatste bezienswaardogheid van Yosemite National Park, die vandaag op het programma staat, bezoeken we bij het verlaten van het park. We rijden dan langs de Mariposa Grove of Giant Sequoias. De Mariposa Grove of Giant Sequoias is een bos met mammoetbomen ofwel reuzensequoia's. Er staan er hier na schatting ongeveer 300. Twee van de bomen in de Mariposa Grove, "The Washington Tree" en "The Grizzly Giant" behoren tot de 30 grootste reuzensequoia's ter wereld. De hike door dit bos is circa 9 kilometer lang en voert u langs de Grizzly Giant, de Calfifornia Tunnel Tree en Galen Clark Tree. Om maar een paar hoogtepunten van deze wandeling te noemen.

Na de heropening in 2018 zult u uw auto moeten parkeren op de Mariposa Grove parkeerplaats en een shuttle moeten pakken die u in ongeveer 5 minuten naar het begin van de trails brengt.

Tot slot rijden we richting ons hotel in Oakhurst, waar we onze spullen uitladen en de tijd nemen om een hapje te eten in de stad zelf.
Mariposa Grove of Giant Sequoias Welcome Sign in Yosemite National Park Mariposa Grove of Giant Sequoias in Yosemite National Park Mariposa Grove of Giant Sequoias in Yosemite National Park Mariposa Grove of Giant Sequoias in Yosemite National Park

DAGOVERZICHT:

Aantal gereden kilometers vandaag: ca. 383 km
Totaal aantal gereden kilometers: ca. 1643 km
Aantal verbruikte liters bezine:
ca. 42.5 liter (ca. 1:9 normaal verbruik)
Totaal aantal verbuikte liters benzine: ca. 183 liter (Wij rijden een SUV met een tankinhoud van 75 liter)

Tankinhoud begin dag 8: ca. 57 liter
Tankinhoud na dag 8: ca. 36 liter

Reizen naar Amerika, South Lake Tahoe, Californië, zuidwesten rondreis Amerika, Stel eigen reis naar Amerika samen, rondreis USA

TERUG NAAR DAG 7

(South Lake Tahoe)

Reizen naar Amerika, Yosemite National Park, View throuh Time, Californië, zuidwesten rondreis Amerika, Stel eigen reis naar Amerika samen, rondreis USA

DOORGAAN NAAR DAG 9

(Yosemite National Park - dag 2)

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter
© 2023 Mijnamerikareis.nl. All rights reserved.