banner33

Car, RoadtripHistory Go West...

San Francisco (Dag 2) - Dag 6

HistoryFort Point Overlook, Battery E-trail, The Presidio, Golden Gate Bridge View, Baker Beach, Painted Ladies, The Hight-Ashbury, Mission Dolores Park, Civic Center

We verblijven nog een tweede volledige dag in de stad San Francisco, omdat het gewoonweg zo'n ontzettend leuke stad is en er nog zo ontzettend veel te zien is. Verbleven we de eerste dag in San Francisco nog vooral in het drukke noordoosten van de stad, verplaatsen we onze aandacht op de tweede dag naar het volledige noorden van de stad. Vandaag staat in het teken van een aantal minder bekende bezienswaardigheden van de stad die toch meer dan de moeite waard zijn.

Opstaan en ontbijten: 9.00u - 10.00u

Afhankelijk van het feit of u de avond ervoor gekozen hebt om door te gaan in de nachtelijke uurtjes van deze bruisende stad. Mocht u daar niet aan hebben toegeven, kunt u ook veel eerder opstaan en de zonsopgang fotograferen bij de de Golden Gate Bridge. We slaan dit tijdens deze reis over, maar mocht u de keuze hebben, is dit zeker de moeite. We ontbijten vandaag overigens gewoon in het hotel, gezien het drukke programma.. De ochtend staat overigens volledig in het teken van deze kenmerkende brug van San Francisco. We laten u een aantal plekken zien vanwaar de brug goed te fotograferen valt. Daarna nemen wij u mee naar een paar speciale plekken in de stad die u zeker zullen bevallen, zoals het prachtige Mission Dolores Park en de hippiewijk Haight-Ashbury. Aan het eind van de dag bezoeken we tot slot het Civic Center van de stad.

Auto nodig? Ja!

Vandaag kiezen we ervoor om de auto te gebruiken. Het gekozen rondje is circa 37 kilometer lang en dat is te gortig om zonder auto te ondernemen. Ook vanwege het feit dat we met de auto de Golden Gate Bridge willen oversteken, maakt die keuze een stuk gemakkelijker.

Vertrek 10.00u

Bezienswaardigheden en Attracties - Dag 6
Ochtendprogramma:
 • Fort Point (The Presidio)
 • Battery E-trail (The Presidio)
 • Golden Gate Bridge View (The Presidio)
 • Baker Beach (The Presidio)
Middagprogramma:
 • Painted Ladies
 • Haight-Ashbury
 • Mission Dolores Park
 • Civic Center
Avondprogramma:
Kostenoverzicht Road Trip  
(4 personen, auto en hotels)


Totale kosten t/m dag 5: ca. € 1365,-

Grote kop koffie @ Bridge Café € 2,50,- p.p. (totaal ca. $3,-)
Tol Golden gate Bridge € 1,70 p.p. (totaal €6,80/ $8,-)
Lunch @ Dolores Park Café € 12,50 p.p. (totaal ca. €12,50/ $15,-)
Avondeten @ Burgermeister € 25,- p.p. (totaal ca. €25,-/$30,-)Totale kosten t/m dag 6: € 1407,-

Route dag 6

San Francisco
Americania Hotel (7th street) → Fort Point (The Presidio) → Battery E-trail (The Presidio) → Golden Gate Bridge View (The Presidio)→ Baker Beach (The Presidio) → Painted Ladies → Haight-Ashbury → Mission Dolores Park → Civic Center 

Afstand: 
ca.  37  kilometer (ca. 23 Miles) 
Tijdsduur:
een volledige dag

San Francisco
Americania Hotel (7th street) → Fort Point (The Presidio) → Battery E-trail (The Presidio)

Afstand: ca. 11,4  kilometer (ca. 7,1 Miles) 
Tijdsduur: 2 uur


Navigatie 1:
Fort Point Overlook (Marine Drive), San Francisco
Navigatie 2: Battery East Parking Lot, San Francisco, CA 94129
bezienswaardigheden San Francisco The Presidio met o.a. Fort Point, Battery E-trail, Golden Gate Overlook: 10.30u - 12.00u

De ochtend van deze dag staat in het teken van The Presidio, het gebied rondom de Golden Gate Bridge. We nemen de auto richting Fort Point, de eerste stop van de dag. Dit neemt ongeveer een half uur reistijd in beslag gezien het drukke stadsverkeer van San Francisco. Eenmaal aangekomen parkeren we de auto langs de Marine Drive die ons leidt tot vlak aan de onderkant van de Golden Gate Bridge. Uw auto kunt u hier gewoon aan de kant van de weg parkeren op een van de daarvoor bestemde plekken. Allereerst lopen we helemaal tot Fort Point. vanaf hier kunt u ongelofelijk mooie plaatjes schieten van de Golden Gate Bridge. Eenmaal de brug goed op de foto gezet, lopen we de andere kant op richting Torpedo Wharf. U kunt hier deze kleine visserspier oplopen en ook vanaf deze positie is het mogelijk om de brug goed te fotograferen.

Nadat we terug zijn gelopen naar de auto, rijden we een klein stukje richting de Battery East Parking Lot. Hier parkeren we hernieuwd onze auto en nemen de tijd om een stuk van de Battery E-trail te lopen. Deze trail voert ons langs oude verdedigingswerken van de stad San Francisco. The Presidio was oorspronkelijk een oud Spaans fort uit 1776. U kunt ervoor kiezen om door te lopen en aansluitend de Coastal Trail te lopen langs de overige verdedigingswerken, maar wij kiezen ervoor om dat niet te doen, gezien de tijd die het in beslag neemt. We gaan naar het Golden Gate Vista Point voor nog wat mooie kiekjes van de brug en drinken een kop koffie in het Bridge Cafe.

We nemen nog even de tijd om in dit prachtige park rond te lopen, omdat het gewoonweg een prachtige omgeving is.

bezienswaardigheden San FranciscoOverige bezienswaardigheden The Presidio:

Wilt u meer tijd besteden in het Presidio gebied?

 • Main Post met o.a. Presidio Visitor Center, Korean War Memorial, Presidio's Officer Club en Main parade Ground
 • Crissy Field met o.a. Crissy Marsh en Inspiration Point Overlook
 • Southern Wilds met o.a. Andy Goldsworthy's Spire, El Polin Spring, Mountain Lake en National Cemetery Overlook
Golden Gate Bridge, Fort Point, San Francisco Golden Gate Bridge, Torpedo Wharf, San Francisco View over San Francisco, Skyline San Francisco,, San Francisco Golden Gate Bridge seen from the Presidio, San Francisco

Parkeren in Los Angeles
 
Battery East Parking Lot → Golden Gate Bridge Overlook → Baker Beach 

Afstand: ca. 10 kilometer (ca. 6,2 Miles)

Tijdsduur:  1.5 uur 

Navigatie 1: Golden Gate Bridge View, Sausalito, CA 94965
Navigatie 2: Parking Baker Beach, Unnamed Trail, San Francisco, CA 94129
bezienswaardigheden Los AngelesGolden Gate Bridge en Baker Beach: 12.30u - 13.30u

Aansluitend nemen we de auto weer en rijden we deze wereldberoemde brug over. Let op: u betaalt tol om de brug over te mogen steken. Deze tol bedraagt (voor een personenauto) $ 8,- Dit geldt alleen als u de stad uitrijdt. Direct aan de overkant van de brug is aan uw rechterzijde een grote parkeerplaats. Hier zetten we nogmaals de auto aan de kant en nemen ook hier de tijd om de brug uit een andere positie op de foto te zetten. Het Golden Gate Bridge View is een druk bezocht punt en voelt vooral in het hoogseizoen erg toeristisch aan, maar eenmaal op de juiste locatie heeft u de mogelijkheid om prachtige foto's te maken van de Golden Gate Bridge.

Hierna rijden we naar het laatste punt van het Presidio dat wij bezoeken. Hiervoor dienen we de brug in tegenovergestelde richting weer over te steken en te rijden naar Baker Beach. Dit is een bekend en geliefd strand in San Francisco dat zich uitstekend leent om een dagje te relaxen. Wij kiezen ervoor dit strand alleen te gebruiken om even een stukje te lopen en voor de laatste keer deze rondreis de Golden Gate Bridge op de foto te zetten.
Golden Gate Bridge, San Francisco Golden Gate Bridge, Torpedo Wharf, San Francisco View over San Francisco, Skyline San Francisco,, San Francisco Golden Gate Bridge seen from the Presidio, San Francisco

Parkeren in Los Angeles
 
Baker Beach Parking → Painted Ladies (Alamo Square) → The Hight-Ashbury → Mission Dolores Park → Civic Center

Afstand: ca. 15,3 kilometer (ca. 9,5 Miles)

Tijdsduur:  4 uur 

Navigatie 1: Painted ladies, Steiner St & Hayes St, San Francisco, CA 94117
Navigatie 2: Haight Street, San Francisco, CA
Navigatie 3:
Mission Dolores, San Francisco, CA
Navigatie 4: Hotel Parking Americania Hotel, 121 7th St, San Francisco, CA 94103
bezienswaardigheden San FranciscoThe Painted Ladies (Alamo Square), The Haight-Ashbury, Mission Dolores Park en Civic Center: 13.45u - 17.45u

We vervolgen onze weg naar Alamo Square. De auto kan hier vrij eenvoudig aan de kant van de weg en in de buurt geparkeerd worden. Aan Alamo Square liggen de "Painted Ladies", een rij gekleurde en zeer karakteristieke huizen in San Francisco. Ze zijn in de jaren '80 wereldberoemd geworden, omdat ze gebruikt werden in de intro van de zeer succesvolle serie "Full House". Sindsdien is het een enorme trekpleister geworden voor bezoekers van de stad. Neem even de tijd om in het tegenoverliggende park te vertoeven en de "Painted Ladies" op de foto te zetten.

Daarna is het maar een klein stukje rijden naar The Haight-Ashbury. The Haight-Ashbury staat bekend als de oude zestiger jaren hippiebuurt van San Francisco. Bekende artiesten als Janis Joplin, de Greatful Dead en Jefferson Airplane woonden hier. Toch zijn de invloeden van die tijd nog steeds terug te vinden in deze wijk wat het een bezienswaardigheid maakt die zeer de moeite waard is om te bezoeken.

Via de wijk Castro vervolgen we onze weg naar Mission Dolores Park. Neem hier rustig de tijd. Het is, bij goed weer, een heerlijk park om in te vertoeven. De panoramische uitzichten over de stad San Francisco zijn geweldig. Mocht u rond lunchtijd in deze omgeving zijn, geniet van een lunch bij: Dolores Park Café. Hier kun je voor een hele aardige prijs genieten van een goede lunch.

Als laatste bezienswaardigheid van San Francisco op deze drukke dag rijden we naar het Civic Center. U kunt er eventueel voor kiezen om de auto, mits u gekozen heeft voor het Americania Hotel, bij het hotel te parkeren. Het is immers op loopafstand van het hotel. Het Civic Center is een wijk in de stad met tal van culturele- en overheidsinstellingen. Het heeft twee grote pleinen en een aantal complexen die een kenmerkende klassieke bouwstijl hebben. u vindt er onder andere het Bill Graham Civic Auditorium en het War Memorial Veteran's Building met het Herbst Theatre. Maar dat is slechts een deel van de vele prachtige klassieke gebouwen die u hier aantreft.

Restaurant San FranciscoDiner Tips!

Mocht u nog steeds zin hebben in hamburgers? BURGERMEISTER 
Het is min of meer een soort snackbar. Verwacht dus vooral niet teveel van de entourage, maar de burgers die u hier krijgt voorgeschoteld zijn wel echt heel erg lekker. Zeker een aanrader!

Zin in iets anders? Probeert u eens: THE STINKING ROSE
The Stinking Rose is een "garlic" restaurant. Houdt u niet van knoflook is dit geen optie voor u. Bent u niet vies van knoflook, kunt u hier heerlijk eten. Alle gerechten worden namelijk met flink veel knoflook geserveerd. Een absolute aanrader!

Restaurant San FranciscoOp stap in San Francisco? 3 tips!

MONARCH, AUDIO DISCOTECH en DNA LOUNGE
The Painted Ladies, Alamo Square, San Francisco, CA Haight Ashbury, San Francisco, CA Mission Dolores Park, San Francisco, CA Civic Center, San Francisco, CA

DAGOVERZICHT:

Aantal gereden kilometers vandaag: ca. 37 km
Totaal aantal gereden kilometers: ca. 951 km
Aantal verbruikte liters bezine:
ca. 5 liter (ca. 1:8 stadsverkeer)
Totaal aantal verbuikte liters benzine: ca. 106 liter (Wij rijden een SUV met een tankinhoud van 75 liter)

Tankinhoud begin dag 6: ca. 25 liter
Tankinhoud na dag 6: ca. 20 liter

Reizen naar Amerika, San Francisco, Californië, zuidwesten rondreis Amerika, Stel eigen reis naar Amerika samen, rondreis USA

TERUG NAAR DAG 5

(San Francisco - Part I)

Reizen naar Amerika, San Francisco, Alcatraz, Californië, zuidwesten rondreis Amerika, Stel eigen reis naar Amerika samen, rondreis USA

DOORGAAN NAAR DAG 7

(South Lake Tahoe)

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter
© 2023 Mijnamerikareis.nl. All rights reserved.