banner33

Car, Roadtrip

History

Go West...

San Francisco (Dag 1) - Dag 5

History Alcatraz Island, Pier 39, Fisherman's Wharf, Cable Cars, Lombard  Street, Coit Tower, Chinatown, Financial District, Dragon's Gate, Union Square en South of Market (SoMa)

Alles is gezegd en geschreven over San Francisco, maar uiteindelijk gaar u de stad zelf ervaren en beleven. U zult ontdekken dat San Francisco een van de allerleukste steden ter wereld is om rond te lopen. Deze Californische stad is hip, vriendelijk, zeer tolerant en misschien wel on-Amerikaans. Qua attracties en bezienswaardigheden heeft deze stad u heel veel te bieden. We gaan proberen u in twee hele dagen de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden te laten zien. Gezien de geringe tijd zullen we dus een keuze moeten maken en dat zal een hele uitdaging zijn. Deze stad gaat zonder twijfel uw hart veroveren en u de behoefte geven hier ooit terug te keren voor een hernieuwd bezoek. San Francisco verveelt namelijk nooit.

Opstaan en ontbijt: 6.45u-7.45u
Aangezien we gekozen hebben voor de Early Bird trip naar Alcatraz (aanvang 9.45u) is het noodzaak vandaag vroeg uit de veren te gaan. Ontbijt vindt deze dag plaats in het hotel waar we verblijven. Daarna nemen we een taxi (u kunt een taxi door het hotel laten bellen, of er een op straat aanhouden) richting Pier 33 vanwaar de boot naar Alcatraz vertrekt. De Early Birds tickets en tevens alle tickets die nodig zijn om op het gevangeniseiland te komen, dient u liefst een half jaar van te voren te boeken. De vraag naar tickets is gigantisch en zo voorkomt u dat u deze bezienswaardigheid moet missen. Gok niet op een gelukje dat u ter plaatse nog kaarten kunt kopen, want dan komt u bedrogen uit.

Auto nodig?
De auto blijft de gehele dag in de parkeergarage van ons hotel. Vooral ook vanwege het feit dat San Francisco gigantisch veel eenrichtingsstraten kent en u daardoor vaak stukken moet omrijden om op de plaats van bestemming te kunnen komen. Met een taxi, te voet of met de Cable Cars verdient de voorkeur. Neemt u in gedachten mee dat wandelen in San Francisco behoorlijk vermoeiend en zwaar is vanwege de steile straten. Mocht u slecht ter been zijn, verdient de auto alsnog de voorkeur. Een andere optie is het nemen van de Cable Cars die u naar bijna elke willekeurige bezienswaardigheid kunnen vervoeren.
Bezienswaardigheden en Attracties - Dag 5
Ochtendprogramma:
 • Alcatraz Island (Prison)
Middagprogramma:
 • Pier 39
 • Fisherman's Wharf
 • Cable Cars (Powell-Hyde Cable Car Turntable)
 • Lombard Street
 • Coit Tower
 • Chinatown
 • Financial District
 • Dragon's Gate
 • Union Square
Avondprogramma:
 • Eten en stappen (SoMa)
Kostenoverzicht Road Trip  
(4 personen, auto en hotels)


Totale kosten t/m dag 4: ca. € 1209,85

Taxikosten Pier 33: € 4,25 p.p. (totaal ca. €17,-/$20,-)
Kaartjes Alcatraz Island: € 32,- p.p. (totaal ca. € 32,-/$38,-)
Lunch @ Hardrock Café: € 12,50 p.p. (totaal ca. €12,50/$15,-)
Cable Cars: € 5,90 p.p. (totaal ca.€5,90/$7,-)
Coit Tower: € 7,50 p.p. (totaal ca. €7,50/$9,-)
Avondeten in SoMa: € 21,- p.p. (totaal €21,-/$25,-)
Avondje stappen in SF: € 72,- p.p. (totaal €72,-/$86,-)Totale kosten t/m dag 5: € 1365,-

Route dag 5

San Francisco
Americania Hotel (7th street) → Taxirit naar Pier 33 → Alcatraz Island → Pier 39 → Cable Cars (Powell-Hyde Cable Car Turntable) → Lombard Street→ Coit Tower → Chinatown → Financial District → Dragon's Gate → Union Square

Afstand: 
ca. 13,5 kilometer (ca. 8,4 Miles)
Tijdsduur: een volledige dag
Booking.com

Van Americania Hotel naar Alcatraz Cruises...
San Francisco Americania Hotel (7th street) → Alcatraz Cruises

Afstand: ca. 5 kilometer (ca. 3 Miles) 
Tijdsduur:
ca. 11 minuten 

Navigatie:
31 San Francisco Pier 33 - Alcatraz Island, San Francisco, CA 94124

Het verdient de voorkeur om een taxi te pakken in San Francisco, zeker omdat we rest van de dag te voet en met de Cable Cars zullen gaan door de stad. De enige manier om de stad echt te ervaren.
bezienswaardigheden Los Angeles Alcatraz Island (gevangeniseiland) 9.45u -12.00u

Vandaag staat de ochtend geheel in het teken van een bezoek aan gevangeniseiland Alcatraz a.k.a.The Rock. Van 1934 tot 1963 was het in gebruik als zwaarbewaakte gevangenis. Ontsnappen was bijna onmogelijk. Een van de meest bekende gevangenen die op het eiland heeft vastgezeten, is zonder twijfel Al Capone.

Vanaf Pier 33 pakken we de georganiseerde boottocht (Alcatraz Cruises, Early Bird tickets) en zijn we als eersten op het eiland. De boottocht richting Alcatraz Island duurt ongeveer 15 minuten.  Zo hebben we alle ruimte en tijd om het eiland te ontdekken, voordat de grote menigte het eiland bereikt. Het is verstandig om een audiotour te nemen die u meeneemt over het eiland. Deze audiotour zit in de prijs inbegrepen.

Zoals al hierboven vermeld is het noodzaak om uw kaarten al een half jaar van te voren gekocht te hebben. Kaartjes kosten $38 voor volwassenen en voor kinderen van 12-17 jaar. Senioren (ouder dan 62 jaar) betalen $35,75 en kinderen van 5-11 jaar $23,25. Kinderen van 4 jaar en jonger mogen voor niets mee. Kaarten kunt u bestellen via de onderstaande link:

InformatieOp AlcatrazCruises vindt u de ticketverkoop voor een bezoek aan dit legendarische eiland.Van Alcatraz Cruises naar Cable Cars Turntable...
San Francisco Alcatraz Cruises → Pier 39 → Fisherman's Wharf → Pier 45 → Cabel Cars (Powell-Hyde Cable Car Turntable)

Afstand: ca. 1,6 kilometer (ca. 1 Miles) 
Tijdsduur:
ca.20 minuten 

Navigatie: NIET NODIG!


We vervolgen onze weg door San Francisco te voet!
bezienswaardigheden Los Angeles Pier 39, Lunch, Zeeleeuwen van San Francisco, Fisherman's Wharf, Pier 45, Cable Cars (Powell-Hyde Cable Car Turntable): 12.00u- 13.30u

Nadat we ons bezoek aan Alcatraz hebben afgerond, blijven we aan de "waterkant" van San Francisco. We vervolgen onze tocht, te voet, richting Pier 39. Houd uw ogen goed open, want dit is de kans om de wereldberoemde Bushman tegen te komen! Wie dat is, verraden we niet (dat zou zonde zijn...). Aangezien het lunchtijd is, raden wij aan om uw lunch in de nabijheid van de enorm toeristische Pier 39 te nuttigen. Wij lunchten bij Hardrock Café wat aan het begin van de pier ligt. Mocht dit niet geheel uw "cup of tea" zijn, er is genoeg keuze.

Na de lunch lopen we Pier 39 op. Het is een winkelgebied en tevens toeristische attractie.U treft er van alles aan; winkels, restaurants, een arcade hall, straatartiesten en een heus aquarium. Maar het is ons vooral te doen om de zeeleeuwen die hier aan de linkerkant van de pier te vinden zijn. En dat is zeer zeker de moeite waard.

Hierna vervolgen we onze weg langs de baai door Fisherman's Wharf waar u veel winkeltjes, visrestaurants en cafés tegenkomt. We lopen door tot Pier 45 waar u twee grote Amerikaanse oorlogsschepen vindt; de USS Pampanito en de SS Jeremiah O'Brien.

Tot slot lopen we door naar de Powell-Hyde Cable Car Turntable. Hier nemen we, voor de complete San Francisco ervaring, de Cable Car richting Lombard Street. Dit is slechts een klein ritje. Kosten: $7,-. Mocht u van plan zijn de Cable Cars meer te gebruiken, neemt u een dagkaart. Kosten: $15,-

Pier 39, San Francisco Pier 39, San Francisco Sea Lions at Pier 39, San Francisco Sea Lions at Pier 39, San Francisco

Fishermans Wharf, San Francisco Pier 43, san Francisco Warships at Pier 45, San Francisco Cable Cars San Francisco

Van Cable Cars Turntable naar Lombard Street...
San Francisco Cabel Cars (Powell-Hyde Cable Car Turntable) → Lombard Street

Afstand: ca. 0,6 kilometer (ca. 0,4 Miles) 
Tijdsduur:
ca.5 minuten 

Navigatie: NIET NODIG!


Vervoer: Cable Cars

bezienswaardigheden San FranciscoLombard Street: 13.30u- 14.00u

Om de 8 minuten (overdag) kunt u een Cable Car nemen. Na een kort ritje, circa 3 minuten, met de Cable Car stapt u uit bij de halte Hyde Street & Lombard Street. U kunt ook blijven zitten om meer te zien van de stad vanuit een Cable Car, maar dan moet u de volgorde van bezienswaardigheden omgooien in de middagplanning.

Lombard Street staat bekend als het meest bochtige straatje ter wereld en is een van de meest bekende bezienswaardigheden van San Francisco. Het heeft acht scherpe bochten, ontstaan uit de noodzaak om de scherpe helling van 27° toegankelijk te maken voor autoverkeer. Het is echter maar een klein deel van de volledige Lombard Street in San Francisco, maar wel het meest noemenswaardige.

Mocht u vandaag toch voor het gebruik van uw huurauto gekozen hebben, is het natuurlijk meer dan de moeite waard deze bochtige straat te rijden.


Cable Cars, San Francisco Lombard Street, San Francisco Lombard Street, San Francisco Lombard Street, San Francisco

Van Lombard Street naar Chinatown...
San Francisco Lombard Street → Coit Tower  → Chinatown

Afstand: ca. 2,6 kilometer (ca. 1,6 Miles) 
Tijdsduur:
ca.40 minuten 

Navigatie: NIET NODIG!


Vervoer: te voet
bezienswaardigheden San FranciscoCoit Tower & Chinatown: 14.00u- 15.45u

We vervolgen onze weg te voet richting Coit Tower en daarna Chinatown. Vergeet niet dat San Francisco op 43 heuvels gebouwd is en dat het voortdurend steil op en af gaat. Het is dus best een zware voettocht door de stad. Houd daar rekening mee als u wat slechter ter been bent! Vanaf Lombard Street richting Coit Tower en Chinatown is maar 2,5 kilometer, maar het verplaatsen neemt alleen al 40 minuten van uw tijd in beslag! Gelukkig valt er onderweg genoeg te genieten van alle prachtige uitzichten en gebouwen. Dus lopen loont!

De Coit Tower is in principe een uitkijktoren op Telegraph Hill, 64 meter hoog en is gebouwd ter ere van de vrijwillige brandweerlieden. Het is een stevige tocht richting de toren waar meer dan 400 trappen overwonnen moeten worden. Vanaf het observation deck van de Coit Tower heeft u een fantastisch 360º panoramisch uitzicht over de stad San Francisco, de baai, de Golden Gate Bridge en de Bay Bridge. Het toeristisch tarief voor volwassenen is $9,- , voor kinderen (5-11) $2,- en voor kinderen (12-17) $6,-

Na genoten te hebben van de prachtige vergezichten, gaan we door naar Chinatown. Dat is een pittig stukje lopen. Chinatown San Francisco is een ware belevenis. Het heeft het de typische Chinese kenmerken: Chinese straatverlichting, pagodedaken en zo ver het oog reikt uithangborden en neonborden met Chinese karakters. Er zijn wel honderden restaurantjes en winkeltjes waar je terecht kunt. Chinatown San Francisco kenmerkt zich met een fraaie toegangspoort die we iets later deze dag zullen zien.
Coit Tower, San Francisco View from Coit Tower, San Francisco China Town, San Francisco, CA China Town, San Francisco, CA

bezienswaardigheden San FranciscoFinancial District, Dragon's Gate & Union Square: 15.45u- 18.00u

De weg wordt vervolgd richting het Financial District van San Francisco. Binnen de kortste keren bent u omringd door enorme wolkenkrabbers die het hoofdkantoor zijn van diverse grote Amerikaanse banken en andere bedrijven. Als u liefhebber bent van architectonische hoogstandjes kunt u hier uw hart ophalen. De meest iconische "skyscraper" is wellicht de Transamerica Pyramid, die maar liefst 260 meter hoog is. Interessant weeetje: De Transamerica Corporation en dus ook dehierbij behorende wolkenkrabber zijn sinds 1999 in Nederlandse handen (Aegon). Neem de tijd om hier rustig rond te kijken.

Daarna gaan we verder richting Dragon's Gate, de eigenlijke ingang van China Town, waar we al eerder op de dag waren. We vinden dat u deze, voor San Francisco kenmerkende, bezienswaardigheid zeker gezien moet hebben. Vandaar dat we ervoor kiezen om de route richting uiteindelijke eindpunt Union Square, via de Dragon's Gate te laten verlopen.

Tot slot lopen we door richting Union Square. Dit parkachtige plein is circa 11.000 m² groot en is omringd door een groot aantal hotels, winkels en theaters. Mocht het weer het toelaten, is het hier heerlijk vertoeven. Het plein ligt tevens in de buurt van SoMa, (South of Market) een populaire uitgaanswijk in San Francisco. kiest u ervoor om in deze omgeving te eten en direct daarna op stap te gaan, is er genoeg keuze. Wij gaan eerst terug naar het hotel om ons even op te frissen en pakken daarna een taxi richting SoMa om hier te eten en de verdere avond en nacht door te brengen. Bent u geen liefhebber van nachtelijke fesiviteiten, zijn er zat leuke tentjes om een snel drankje te doen en daarna op tijd richting hotel. 
Financial District, San Francisco View from Coit Tower, San Francisco Union Square, San Francisco, CA Union Square, San Francisco, CA

DAGOVERZICHT:

Aantal gereden kilometers vandaag: 0 km
Totaal aantal gereden kilometers: ca. 914 km
Aantal verbruikte liters bezine:
0 liter
Totaal aantal verbuikte liters benzine: ca. 100,9 liter (Wij rijden een SUV met een tankinhoud van 75 liter)


Reizen naar Amerika, Pacific Coast Highway, Highway I, Californië, zuidwesten rondreis Amerika, Stel eigen reis naar Amerika samen, rondreis USA

TERUG NAAR DAG 4

(Pacific Coast Highway Part II)

Reizen naar Amerika, San Francisco, Alcatraz, Californië, zuidwesten rondreis Amerika, Stel eigen reis naar Amerika samen, rondreis USA

DOORGAAN NAAR DAG 6

(San Francisco Part II)

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter
© 2023 Mijnamerikareis.nl. All rights reserved.