banner33

Car, Roadtrip

HistoryGo West...

Vliegreis: Düsseldorf - Los Angeles - Dag 1


HistoryKosten Vliegreis, Parkeerkosten VliegveldDe aangeraden vliegreis naar de Verenigde Staten vertrekt uit Düsseldorf in Duitsland. Mocht u in de grensregio wonen, is dit sowieso al een ideale luchthaven om van te vertrekken. Woont u niet in de buurt van deze Duitse luchthaven, zou u kunnen overwegen om vervoer richting dit vliegveld te organiseren. Een treinkaartje van Amsterdam naar Düsseldorf (vliegveld) kost maar € 20,- dus dat is overwegen meer dan waard! U kunt ook gewoon vanaf Amsterdam vliegen. Houd er rekening mee dat een ticket dan € 300,- tot € 400,- duurder kan zijn! Wellicht is dit het overwegen waard. Het is toch een flink bedrag dat u wellicht beter kunt besteden. Wij betalen (reserveer in augustus 2017 voor mei/juni 2018) € 423,- inclusief boekingskosten per ticket.

Let op: ticketkosten kunnen per dag fluctueren. Het hier gebruikte voorbeeld hoeft niet het goedkoopste alternatief te zijn. We kiezen hier bewust voor een reis met een tussenstop en een vliegduur van 15-16 uur. Er zijn zeker goedkopere alternatieven, maar dan is uw reistijd vaak nabij de 30 uur.

Wij kiezen tevens een ochtendvlucht richting Los Angeles; vertektijd 10.00u. U komt dan halverwege de middag (om 15.00u) aan in de stad. Dat geeft u voldoende ruimte om naar uw eerste hotel of AirBNB te reizen. 

We houden een periode van iets meer dan drie weken, te weten 24 dagen. We vertrekken op een dinsdag en vliegen op een donderdag terug. Onze voorkeur voor de retourvlucht gaat uit naar een middagvlucht. Dan heeft u ruim de tijd om uit te checken, uw bagage te controleren en eventueel de auto in te leveren (alhoewel dat laatste ook al de dag van te voren kan; minder autohuurkosten)

Parkeerkosten voor lang parkeren op een vliegveld bedragen ongeveer € 5,70 per dag in Düsseldorf (2 minuten lopen) en circa € 7,30 per dag in Amsterdam.
Kostenoverzicht Road Trip  
(4 personen, auto en hotels)


Treinreis: Amsterdam - Düsseldorf € 20,- p.p. 
OF Parkeerkosten:
24 dagen € 34,- p.p. (€ 136,- totaal)
ESTA: € 12,-
p.p. (US $ 14,-)
Vliegreis:
 Düsseldorf (DUI) - Los Angeles (USA) ca. € 523.- p.p.(mei-juni 2019)
Huurkosten Auto: € 245,50 p.p. (€ 982,- totaal)
Kosten Hotel: Holiday Inn € 37,50 p.p. (€ 150,- totaal)
Maaltijdkosten: € 7,- p.p. (Mc Donalds voor de deur)

Totale kosten t/m dag 1: € 859,- p.p. (inclusief parkeerkosten, geen treinreis) 


Auto hurenHuurkosten Auto We gaan steeds uit van een reisgezelschap van 4 personen.

Huurkosten Auto: We huren een auto via Herz. Aangezien we met 4 personen reizen, is het verstandig om minimaal een "Standard SUV" te huren of een "Fullsize SUV". Dit heeft vooral te maken met de benodigde kofferruimte wanneer u met 4 personen door Amerika rondrijdt. Neem bij voorkeur stoffen of flexibele koffers mee. Hardcase koffers zijn moeilijk in de kofferbak te krijgen, tenzij u kiest voor een "Fullsize SUV". We halen de auto pas na de eerste nacht in Los Angeles op en brengen hem hier ook weer terug aan het einde van de rondreis door de Verenigde Staten.

De kosten van een "Standard SUV" bedragen ca. € 982,- (23 dagen, extra bestuurder, zonder navigatie!). Dat is € 245,50,- per persoon.

De kosten van een "Fullsize SUV" bedragen ca. € 1561,- (23 dagen, extra bestuurder, zonder navigatie!). Dat is € 390,25 per persoon.

Bij voorkeur huurt u een auto zonder navigatie en neemt u uw eigen navigatiesysteem mee (dat is goedkoper dan huren). Let wel op dat u de kaarten van Noord-Amerika heeft gedownload op uw eigen navigatiesysteem.


Hotel boekenDe Eerste Nacht in AmerikaOngeacht de keuze van uw vervoer, auto of camper, bent u genoodzaakt de eerste nacht in een hotel te overnachten. Een logisch verhaal als uw rondreis met een auto plaatsvindt, minder logisch als u juist voor een camper rondreis door Amerika gekozen heeft. Het wordt echter vaak verplicht door de camperverhuurder. Zo begint u immers uitgerust aan een intensieve reis.

Houd het zo gemakkelijk mogelijk en kies een goedkoop hotel in de buurt van Los Angeles International Airport (LAX)! Uw auto pikt u immers op bij de verhuurder die bij het vliegveld zit. Wij boeken een Holiday Inn voor $ 175,- (1 kamer, 4 personen, 2 Queen Size bedden), omgerekend ca. € 150,- voor een nacht. Dat betekent een kostenpost van € 37,50 per persoon.

Houd er rekening mee dat u niet voor 17.00u-18.00u (douane; tenzij u al een tussenstop in de USA heeft gehad, koffers, taxi naar het hotel) in uw hotel bent. Heeft u gekozen om de auto of camper pas de volgende dag op te halen, dan is het verstandig om nog even een duik in het zwembad te nemen gevolgd door een "ongezonde" maar snelle hap bij McDonald, of een ander alternatief in de buurt van het hotel. Daarna tijdig het bed in, want vanaf dag 2 volgt een intensief reisprogramma.
Reizen naar Amerika, Hollywood Sign, Los Angeles, zuidwesten rondreis Amerika, Stel eigen reis naar Amerika samen, rondreis USA

DOORGAAN NAAR DAG 2

(Los Angeles)

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter
© 2023 Mijnamerikareis.nl. All rights reserved.