banner33

Reisplanner - Stap 5

Maak uw (reis)documenten op tijd in orde!

Let op: dit overzicht bestaat uit 4 tabbladen!

  • ESTA aanvraag;
  • Paspoort;
  • Entreebewijzen;
  • Reserveringen;

Tijdpad: 3 tot 1 maand(en) voor uw vertrek

Uw ESTA-reistoestemming aanvragenWat is ESTA?
Als u de Verenigde Staten wilt inreizen door de lucht of over zee en inwoner bent van een land dat onder het Visa Waiver Program valt, dan bent u verplicht een Electronic System for Travel Authorization  (ESTA reistoestemming) aan te vragen. Nederland en België vallen ook onder het Visa Waiver Program.

De reistoestemming ESTA is alleen bedoeld voor tijdelijke zakenreizen of toeristische bezoeken van maximaal 90 dagen. Een ESTA reistoestemming is ook nodig wanneer u de VS aandoet op doorreis (ook als u de luchthaven niet verlaat). 

Hoe lang duurt het voordat mijn aanvraag voor ESTA-reistoestemming verwerkt is?
U kunt tot uiterlijk 72 uur voor vertrek uw ESTA-aanvraag indienen. Dat is de minimale tijd die de US Customs and Border Protection nodig heeft om uw aanvraag al dan niet goed te keuren. Hierna kunt u nog wel ESTA-reistoestemming aanvragen, maar als u geen toestemming krijgt, heeft u wellicht niet genoeg tijd om de benodigde visa alsnog aan te vragen. U hoeft alleen voor uw ESTA-aanvraag te betalen als u een nieuw paspoort heeft, of als uw vorige ESTA-reistoestemming verlopen is. Uw ESTA-reistoestemming is 2 jaar geldig. Gedurende deze 2 jaar kunt u zo vaak als u wilt naar de VS reizen, totdat een of meerdere antwoorden op de JA/NEE-vragen in uw ESTA-aanvraag veranderen, of totdat uw paspoort verloopt. We raden u zekerheidshalve aan uw verzoek op tijd in te dienen. Liefst ruim op tijd zodat u niet onaangenaam verrast wordt.

Vraag hier uw ESTA reistoestemming aan
Uw ESTA-reistoestemming vraagt u aan via deze link: ESTA-reistoestemming

Reizen met een paspoortPaspoort
U kunt alleen naar de Verenigde Staten van Amerika reizen als u in het bezit bent van een geldig paspoort. Bent u eigenaar van een ID-kaart, kunt u met dit legitimatiemiddel niet naar Amerika reizen.

Aanvraag en geldigheid
Uw paspoort dient geldig te zijn gedurende de gehele periode dat u in de VS verblijft. Het mag dus tussentijds niet verlopen zijn. Controleer dat dus grondig van te voren. Verloopt de geldigheidsduur tijdens uw aanwezigheid, verleng uw paspoort dan voordat u vertrekt. De duur van de aanvraag van een nieuw paspoort varieert van gemeente tot gemeente. Vaak kan dit binnen enkele werkdagen al geregeld zijn. We raden u toch aan dit ruim op tijd in orde te maken, zodat u uw documenten tijdig compleet heeft.

Entreebewijzen voor bezienswaardighedenExcursies en attracties in Amerika
In de Verenigde Staten is er natuurlijk genoeg te beleven. Het kent een rijk aanbod van attracties en bezienswaardigheden die ideaal te combineren zijn met een rondreis of met een citytrip. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van het gevangeniseiland Alcatraz in San Francisco, de Universal Studios in Los Angeles, een musical in Las Vegas, een baseball wedstrijd in Chicago of een helicoptervlucht boven de Grand Canyon. Stuk voor stuk onvergetelijke ervaringen.

Entreebewijzen vooraf regelen
Veel kaartjes kunnen op de locatie zelf nog gekocht worden, maar dit kan frustrerend werken. U moet in een lange wachtrij gaan staan en daarmee gaat kostbare tijd verloren. In het hoogseizoen is het zelfs zo druk dat er helemaal geen andere mogelijkheid bestaat dan vooraf uw kaarten regelen. Een bezoek aan het eiland Alcatraz kan soms wel een half jaar van te voor uitverkocht zijn. Wees dus op tijd! Het zou zonde zijn wanneer u een bezienswaardigheid wilt bezoeken en u komt voor een "gesloten" deur te staan.

Boek uw tickets via deze website
Onder de menukeuze bezienswaardigheden treft u een overzicht aan met lijstjes per staat en stad. U kunt hier een keuze maken van de attracties die u wilt verwerken in uw reis. Tevens kunt u ze direct boeken wat weer een hoop werk scheelt in uw voorbereiding.

Reserveringen ordenenUw reserveringen bij elkaar bewaren
Bevestigingsontvangsten van hotelboekingen, entreebewijzen voor attracties, huurbevestiging van uw gehuurde auto, teveel om op te noemen, maar u kunt zich voorstellen dat het van groot belang is om al uw "(digitaal) papierwerk" bij elkaar te houden. Wij raden u dan ook aan om alles in een map te bewaren op uw laptop of Ipad die meegaat op vakantie. Digitaal bewaren is verreweg het makkelijkst, aangezien het dan niet kwijt kan raken. U kunt thuis ook al uw reserveringen al uitprinten en meeslepen in uw handbagage, maar dan blijft altijd het risico aanwezig dat u het kwijtraakt. De digitale bevestigingen kunt tussentijds op reis door de Verenigde Staten altijd uitprinten in de lobby van uw hotel, mocht dat nodig zijn.

Reist u met een camper wordt dat al iets ingewikkelder. Dan doet u er goed aan al uw papierwerk van te voren uit te printen. Dat bespaart u tijd, want u zult dan tussentijds een internetcafé moeten gebruiken om de reserveringen uit te printen.
Reisplanner, reisdocumenten, ESTA aanvraag USA, paspoort, reizen naar Amerika, rondreis, hulp bij plannen reis, reis zelf ontwerpen

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter
© 2023 Mijnamerikareis.nl. All rights reserved.