banner33

Washington D.C. - District Columbia

Informatie, klimaat, bezienswaardigheden, wijken en buurten, tips en reizen naar Washington D.C.


History IconGeschiedenis van Washington

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. D.C. staat voor District of Columbia, het speciale federale district waar de hoofdstad deel van uit maakt. De naam Columbia is uiteraard afgeleid van Columbus (ontdekker Amerika, 1492). Het district behoort tot geen enkele staat, omdat men niet wil dat een staat invloed kan uitoefenen op een hoofdstad. Om verwarring te voorkomen met de Amerikaanse staat Washington, spreekt men dus van Washington D.C. De stad is vernoemd naar de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington en ligt aan de rivier Potomac. Het kiezen van deze locatie was een tijd lang een heet twistpunt tussen diverse staten. De Amerikaanse grondwet had immers bepaald dat er een district moest komen dat geen onderdeel was van een staat en niet groter mocht zijn dan 10 vierkante mijl. Na lang touwtrekken kwamen de noorderling Alexander Hamilton en de uit het zuiden afkomstige Thomas Jefferson overeen om het federale district aan de Potomac te vestigen. In 1790 werd de Residence Act aangenomen die de bouw van de stad regelde op het land dat de staten Maryland en Virginia hiervoor hadden afgestaan. In 1791 werd besloten het federale district Columbia Territory te noemen en de daarin gelegen hoofdstad Wahington.


Facts and FiguresFeiten en cijfers over Washington

Vanzelfsprekend is Wahington D.C. de grootste stad van het District Columbia en is nummer 24 op de lijst van grote steden in de Verenigde Staten. Nemen we de volledige agglomeratie rondom de stad (Washington Metropolitan Area), dan tellen we ruim 5,5 miljoen inwoners. Washington D.C. zetelt de federale regering en daarom is de dienstverlening aan ambtenaren de grootste werkvertrekker en voornaamste economische activiteit. Ook het leger (vanwege de aanwezigheid van het Pentagon) en toerisme staan hoog op de lijst van werkverstrekkers. Washington D.C. heeft een vochtig subtropisch klimaat wat leidt tot koude winters en warme zomers met veel neerslag. Door de vochtige zomers en koude winters staan vooral de lente en de herfst bekend als aangename seizoenen. De gemiddelde maximumtemperatuur in de zomermaanden ligt tussen 24C en 31C (mei tot en met september) en in de wintermaanden tussen 6C en 8C. Washington D.C. trekt jaarlijks ruim 20 miljoen bezoekers die 6,81 miljard bijdragen aan het bruto binnenlands product.
infographic-wa_0.png
Wijken en buurten van Washington, USA, Reizen naar Amerika

Travel IconReizen naar Washington

Washington is een grote trekpleister van de Verenigde Staten en moet ongetwijfeld in elke rondreis door het noordoosten van Amerika opgenomen worden. Ook als citytrip zou Washington hoog op uw agenda moeten staan gezien het groot aantal bezienswaardigheden. De beste reistijd is van augustus tot oktober. De temperatuur ligt dan overdag rond 15-25C° wat zeer aangenaam is om een stad te bezoeken. Toch moet u rekening houden met veel neerslag, aangezien de stad een vochtig subtropisch klimaat kent. De minste regendagen zijn echter in het najaar. Er is een tijdsverschil met West-Europa van 5 of 6 uur (afhankelijk van de wintertijd). Dat wil zeggen dat het in Washington 5-6 uur vroeger is dan hier.

Vacation IconHoogtepunten van Washington

De hoogtepunten en bezienswaardigheden zijn ook in Washington groot in aantal. Net als veel andere grote steden in de Verenigde Staten leent de stad zich uitstekend voor een citytrip van een aantal dagen. Om alle bezienswaardigheden rustig op uw gemak te kunnen aanschouwen, moet u zeker een dag of 4-5 hiervoor uittrekken. De bekendste attracties van Washington D.C. zijn ongetwijfeld het Witte Huis, het Capitool en het Washington Monument. Voor een totaal overzicht van alle bezienswaardigheden verwijzen wij u graag naar het totale overzicht van bezienswaardigheden op deze website onder Bezienswaardigheden. Vooralsnog geven wij u hier de top 3.TOP 3 bezienswaardigheden Washington D.C.


★ Witte Huis ★

Bezienswaardigheden Washington D.C.Het Witte Huis is het werkterrein en ambstwoning van de zittende president van de Verenigde Staten. Het is gelegen aan 1600 Pennsylvania Avenue NW, 20500 Washington D.C. en staat in het zogenaamde President's Park. Het maakt deel uit van Capitol Hill en is het politieke centrum van de Verenigde Staten. Het Witte Huis werd op 1 november 1800 afgerond na een periode van 8 jaar bouwen. In het gebouw dat ruim 5110 m² groot is, vindt u onder meer 132 verschillende kamers, 35 toiletten en telt het maar liefst zes verdiepingen waarvan twee ondergronds. Bij een bezoek aan Washington D.C. hoort een bezoek aan het Witte Huis.

InformatieWilt u een tour maken door het huis, houdt er dan rekening mee dat u maanden van te voren de kaarten moet regelen. Enerzijds vanwege de drukte, anderzijds vanwege de strenge veiligheidseisen. U dient uw verzoek in bij een van de Congresleden. Via de Nederlandse of Belgische ambassade werkt niet meer, alhoewel de website dat nog wel aangeeft. Meer informatie: Bezoek aan het Witte Huis


★ Capitool ★

Bezienswaardigheden Washington D.C.Het Capitool is de zetel van de volksvertegenwoordiging van de Verenigde Staten, waar zowel de Amerikaanse senaat als het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden (samen het Congres) vertegenwoordigd zijn. Het Capitool is een verwijzing naar de staatsmacht van het klassieke Rome, waar het Capitool de belangrijkste van de zeven heuvels was en de tempel van Juno herbergde. Het gebouw werd tussen 1800 (het Senaatsgedeelte) en 1811 (Huis van Afgevaardigden) opgeleverd en is gebouwd in een neoclassicistische stijl. Kenmerkend voor het gigantische bouwwerk is de enorme witte koepel die al van ver te zien is.


InformatieOok het Capitool kan bezocht worden. Het is raadzaam om ook hiervoor uw tickets op tijd te boeken om zeker deel te kunnen nemen aan een van de rondleidingen wanneer u Washington bezoekt. Meer informatie: Bezoek het Capitool


★ Washington Monument ★

Bezienswaardigheden Washington D.C.Het Washington Monument is opgericht door de eerste Amerikaanse president George Washington en ontworpen door Robert Mills. Deze gigantische oblisk is maar liefst 169 meter hoog en daarmee de hoogste obelisk ter wereld. Het bouwwerk werd uiteindelijk pas in 1884 opgeleverd, 30 jaar na de dood van de architect. Door de vele vertragingen in de bouw van de obelisk zijn er verschillende marmersoorten gebruikt voor de bovenste en onderste helft. Het kleurverschil is hierdoor duidelijk zichtbaar. Het monument is publiek toegankelijk. U bereikt met een lift de top van de obelisk.


InformatieKaartjes kunnen gratis verkregen worden op Washington Mounument Lodge (15th Street). Deze kaarten worden verstrekt zolang de voorraad strekt. Dit gaat op basis van "wie het eerst komt, die het eerst maalt...". U kunt uzelf deze gok besparen en uw tickets al voor uw vertrek bestellen. U dient er dan wel voor te betalen. Meer informatie: Bezoek Washington Monument


Wijken en buurten van Washington D.C.

City icon
 ★ Adams-Morgan ★

Levendig • Bezield • Divers • Ontspannen • Ethnisch

wijk Adams-Morgan, Washington D.C.De wijk Adams-Morgan is een cultureel zeer diverse buurt in het noordwesten van Washington D.C. Het staat vooral bekend als Spaanse gemeenschap, maar is vooral bekend om haar sprankelende nachtleven met veel barretjes en restaurants (vooral rondom 18th Street en Columbia Road). U treft er veelal prachtige woonblokken aan in 19e-, en begin 20e-eeuwse bouwstijl. Het is de moeite waard om een trip te ondernemen naar deze energierijke omgeving die als paradijs voor volwassenen omschreven staat.

bezienswaardigheden Washington D.C.Bekende bezienswaardheden: Huizen en appartementen in 19e- en 20e-eeuwse bouwstijl

City icon
 ★ Arlington ★

Historisch • Herdenking • Monumentaal • Militair

wijk Arlington, Memorial Bridge Washington D.C.Eigenlijk is Arlington een "county" op zich (het telt namelijk om en nabij de ruim 220.000 inwoners) en ligt zelfs buiten de grenzen van D.C. in de staat Virginia. Aangezien het echter zo dicht tegen Washington D.C. aanligt en omdat u er enkele hele bijzondere bezienswaardigheden aantreft, benoemen we deze plek. In Arlington bevinden zich namelijk diverse militaire plekken die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn. U treft er onder andere het Pentagon, het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten en een markant bouwwerk, en Arlington National Cementery aan.

bezienswaardigheden Washington D.C.Bekende bezienswaardheden: Pentagon, Arlington National Cementery, Arlington Memorial Bridge, US MarineCorps War Memorial (Iwo Jima Memorial), Tomb of the Unknown Soldier, John F. Kennedy Grave Site, Arlington House - The Robert E. Lee Memorial, National 9/11 Pentagon Memorial, Air Force Memorial

City icon
 ★ Capitol Hill ★

Historisch • Krachtig • Rijtjeshuizen • Regering • Wereldwijs

wijk Capitol Hill, Capitool Washington D.C.Capitol Hill, met haar mooie 19-eeuwse rijtjeshuizen, is een van de meest populaire plaatsen om te leven in Washington. Het is een van de oudste en dichtstbevolkte wijken van D.C. Ook heeft de wijk een levendige markt en een druk uitgaansleven. Als bezoeker van Washington D.C. kunt u niet om deze buurt heen. Hier liggen immers de regeringsgebouwen zoals het US Capitol en het Supreme Court met daarom heen haar historische gebouwen en restaurants.


bezienswaardigheden Washington D.C.Bekende bezienswaardheden: US Capitol, Supreme Court, Library of Congress, Folger Shakespeare Library, Union Station, US Botanic Garden, Eastern market, Marine Barracks, Washington Navy Yard, Congressional Cementery, Old Naval Hospital

City icon
 ★ Dupont Circle ★

Iconisch • Lokaal • Wereldwijs • Smeltkroes

wijk Dupont Circle, Dupont Circle Fountain, washington D.C.Dupont Circle lijkt op het eerste oog niet meer dan een "simpele" rotonde, maar het is veel meer dan dat. Dupont Circle is een levendige historische wijk met een prachtig park. De fontein op Dupont Circle is een ontmoetingsplek voor de lokale bevolking om tot rust te komen en te ontsnappen aan de dagelijkse drukke bezigheden. Mensen komen er om elkaar te treffen en bij te praten, rustig een boek te lezen, een potje te schaken op een van de permanente schaakborden, of gewoon om andere mensen te bekijken. Ook zijn er vele kunstgaleries en musea te vinden voor kunstliefhebbers, unieke winkeltjes om te shoppen en talrijke restaurants voor een heerlijk diner. Deze cosmopolitische wijk heeft voor iedereen wat wils. Als u de drukte van Washington D.C. even wilt ontvluchten, is een bezoek aan de buurt Dupont Circle zeer zeker een aanrader.

bezienswaardigheden Washington D.C.Bekende bezienswaardheden: Dupont Circle Fountain and Park, The Philips Collection, Embassy Row, Dupont Circle Farmers' Market (op zondagen!), International Temple, Embassy Gulf Service Station, Christian Heurich Mansion, Whittemore House, Dumbarton Bridge, Nuns of Battlefield Sculpture

City icon
 ★ Georgetown ★

Historisch • Charmant • Beloopbaar • Kleurrijk • Luxueus

wijk Georgetown, Washington DCGeorgetown ligt buiten het drukke centrum van D.C. en is een prachtige buurt die erg geliefd is bij de lokale bevolking en bij toeristen. Prachtige trottoirs gemaakt van kasseien, statige grote huizen en een rustgevend kanaal zijn kenmerken van deze wijk. Hier vindt u het dorpse gevoel in de grote stad. U treft er top winkels, smakelijke restaurants en luxueuze hotels aan. Even afschakelen van de drukke stad doet u in Georgetown.

bezienswaardigheden Washington D.C.Bekende bezienswaardheden: M street, 18e- en 19-eeuwse Herenhuizen

City icon
 ★ National Mall ★

Monumentaal • Historisch • Emotioneel • Iconisch • Vaderlandlievend

wijk National Mall, Washington DCThe National Mall is de bekendste wijk van Washington D.C. en ligt dicht tegen Capitol Hill aan waardoor de twee wijken naadloos in elkaar overgaan. Het staat te boek als National Park in de Verenigde Staten. Op deze locatie rijst het Washington Monument majestueus in de lucht, terwijl het omringd wordt door het US Capitool aan de ene kant en het Lincoln Memorial aan de andere kant. Hier treft u een brok Amerikaanse geschiedenis aan met prachtige monumenten en memorials, met musea en met bezienswaardigheden voor het hele gezin. Dit wordt met recht de "voortuin van de Verenigde Staten" genoemd. The National Mall is Amerika's meest bezochte National Park waar verleden, heden en toekomst samenkomen.

bezienswaardigheden Washington D.C.Bekende bezienswaardheden: US Capitol, Washington Monument, Lincoln Memorial, United States Holocaust Memorial Museum, National Gallery of Art, National Air and Space Museum, National Museum of Natural History, Smithsonian Institute Building, Museum of African Art

City icon
 ★ Penn Quarter- Chinatown (East End) ★

Stralend • Trendy • Leefbaar • Creatief • Nachtleven

wijk Penn Quarter, Chinatown, Washington DCDe wijk Penn Quarter - Chinatown heeft een divers aanbod voor iedere bezoeker van 's morgens vroeg tot laat in de nacht. Of u nou lekker wilt gaan winkelen, een sportwedstrijd (NBA, NHL, WNBA) of concert wilt bezoeken, een late film wil pakken of wilt gaan dineren in een van de uitstekende eetgelegenheden, in deze wijk komt iedereen aan zijn of haar toeven. Ook voor de kunst- en cultuurliefhebbers is er meer dan voldoende te genieten. Een breed scala aan mogelijkheden wordt u geboden, waaronder een bezoek aan het Ford's Theatre, waar de moord op Abraham Lincoln plaatsvond. Culinair is Penn Quarter - Chinatown een van de hoogtepunten van Washington D.C. Hier vindt u restaurants van een aantal beroemde chefs, zoals José Andrés en Mike Isabella.

bezienswaardigheden Washington D.C.Bekende bezienswaardheden: Shakespeare Theatre Company, Woolly Mammoth Theatre Company, E-Street Cinema, National Portrait Gallery, American Art Museum, Newseum, International Spy Museum, Ford's Theater, Peterson House, Verizon Center

City icon
 ★ Shaw ★

Sprankelend • Hip • Historisch • Bruisend

wijk Shaw, Washington DCShaw zal wellicht niet de eerste beste keus zijn als u Washington D.C. bezoekt, omdat het niet echt een toeristische trekpleister is. Het is wel een absolute aanrader voor bezoekers van de stad. Het is een hippe, trendy wijk met legio eetgelegenheden en een hoog "shopping" gehalte. De U Street Corridor die bekend staat als het "zwarte" Broadway biedt u een scala aan theaters en voorstellingen. Shaw is de ideale wijk om een dagdeel rond te struinen en lekker te eten tussen de lokale bevolking.

bezienswaardigheden Washington D.C.Bekende bezienswaardheden: U street Corridor, Lincoln Theatre, Howard Theatre

City icon
 ★ Southwest Waterfront ★

Historisch • Kunst & Entertainment • Dorpsgevoel • Energiek

wijk Southwest Waterfront, Washington DCSouthwest waterfront is een van de meest historische wijken van Washington D.C. Hier ligt de vismarkt die het langst continu operationeel is in heel Amerika, liggen woonboten en de Riverfront gemeenschap biedt u panoramische uitzichten over de rivier Potomac, een ruim aanbod aan recreationele activiteiten en toegang tot D.C.'s meest geliefde monumenten en memorials. In 2017 wordt "the Wharf" definitief gerealiseerd. The Wharf is een nieuwe Waterfront bestemming met eetgelegenheden, mogelijkheden tot waterrecreatie en shopping. Bezoekers kunnen hierdoor de authentieke lifestyle en cultuur van D.C. echt proeven.

bezienswaardigheden Washington D.C.Bekende bezienswaardheden: Vismarkt, Arena Stage at the Mead Center for American Theater, Titanic Memorial, Westminster Presbyterian Church

City icon
 ★ Woodley Park (upper northwest) ★

Panda's • Parken • Restaurants • Historische Architectuur • Hotels

wijk Woodley Park, Washington D.C.Het deftige Woodley Park is een van de verschillende buitenwijken waar in de 19e en begin 20e eeuw de inwoners van de stad naartoe vluchtten om te ontsnappen aan de hitte van de zomer. U kunt er proeven aan de historische architectuur maar ook aan de culinaire hoogstandjes van goede restaurants. De wijk kent enkele iconische bezienswaardigheden, zoals een enorme Marilyn Monroe mural en twee spectaculaire bruggen, de Taft en de Duke Ellington. De grootste attracties zijn echter de Smithsonian Zoo, waar de Giant Pandas leven en iets verderop Rock Creek Park, bijna 8.500 km² aan natuur. Heerlijk om te hiken, sporten of om te gaan picknicken.

bezienswaardigheden Washington D.C.Bekende bezienswaardheden: Rock Creek Park, Smithsonian Zoo, Pierce Mill, Marilyn Monroe Mural, Taft, Duke Ellington


Wat u moet weten over Washington D.C.


De 5 meest unieke kenmerken en karakteristieken van Washington D.C....


Overheid in Washington D.C.

U kunt niet ontkennen dat datgene dat Washington D.C. het best omschrijft het woord "overheid" is. Het Witte Huis, het US Capitool, en het Supreme Court - drie takken van overheid die impact hebben op het leven van iedere Amerikaan - liggen alle op een steenworp van elkaar. Vanaf hier groeit de lijst met kantoorgebouwen waar de vele departementen, vertegenwoordigingen en ministeries richting geven aan het beleid van de USA. Lopend door deze bijna heilige zalen - waar presidenten, ministers, senatoren en vertegenwoordigers hard werken om het beleid van de Verenigde Staten te bepalen - is een ongelofelijke ervaring.

Statue of Abraham Lincoln, Washington DC

Musea in Washington D.C.

U zou Washington D.C. wel eens de "museum hoofdstad" van de wereld kunnen noemen. Een snelle zoektocht leert ons dat er bijna 75 verschillende musea zijn die elk hun eigen unieke collectie tentoonstellen. Zij strekken zich uit van het wereldberoemde en gigantisch grote National Museum of American History en het National Air & Space Museum, die beide deel uitmaken van de 19 musea van het Smithsonian Institute, tot het Hillwood Museum, het International Spy Museum en het Madame Tussauds Wax Museum. Of het nu diverse en door iedereen omarmde collecties betreft of kleine minder bekende collecties, elk deel biedt u een zicht op een stukje Amerikaanse- en wereldwijde geschiedenis.

National Mall van Washington D.C.

Het hart van Washington, het District of Columbia en wellicht van het hele land, de National Mall, ontvangt circa 24 miljoen toeristen per jaar. Vele van de prachtige musea in de stad zijn gelegen op de oostelijke flank van de National Mall. Daarnaast liggen enkele zeer bekende Amerikaanse monumenten, zoals het iconische Washington Monument dat uittorent boven de Mall en het krachtige World War II Memorial dat een homage is aan een van de grootste generaties. Het Vietnam Veterans Memorial met haar diepe, zwarte, stenen oppervlakte waarin de namen van duizenden geëtst staan, doet menigeen nog steeds een traantje wegpinken. Dan ligt er uiteraard ook nog het Lincoln Memorial dat uitkijkt over de reflecterende waterpartij (the reflecting pool). De plaats van D.C.'s meest bekende monumenten wordt vaak als achtergrond gebruikt in televisieseries en films. Deze plek in Washington D.C. zou heel hoog op uw bucketlist moeten staan.

Statue of Abraham Lincoln, Washington DC

Panda's in Washington D.C.

Als u Amerikaanse kinderen vraagt waar ze aan denken bij het horen van "Washington D.C." zult u vaak het woord President van de Verenigde Staten horen. Op een goede tweede plaats kunnen we het woord panda plaatsen, want de National Zoo is wereldberoemd vanwege haar pandaberen. Alhoewel ze worden uitgeleend door China, zijn Mei Xiang en Tian Tian niet meer weg te denken uit de dierentuin. De zeldzame zwartwitte beren komen uit de bamboobossen van Centraal-China. Ze worden met uitsterven bedreigd. Slechts een schamel aantal van 1600 van deze dieren leven er nog in het wild en 300 in de dierentuinen wereldwijd. Een van de kenmerken van de National Zoo zijn de webcams die mensen over de hele wereld de mogelijkheid bieden om te kijken naar Mei Xiang en Tian Tian die zich bezighouden met hun dagelijkse leven.

Kersenbloesem in Washington D.C.

In 1912 schonk de burgemeester van Tokyo de eerste van de inmiddels honderden kersenbomen aan de inwoners van Washington D.C. Een eeuw later zijn de geliefde roze en witte bomen niet meer weg te denken uit het landschap van Downtown D.C. Vandaag de dag, meer dan 100 jaar na het planten van de eerste boom, vindt er jaarlijks het National Cherry Blossom Festival plaats. Dit is een groot evenement dat tienduizenden bezoekers trekt. De "oeh's en de ah's" klinken dan veelvuldig als u langs de bloeiende bloesems loopt tussen Tidal Basin en Washington Monument.

Cherry blossem Washington DC


Het klimaat in Washington D.C.

Klimaat Washington D.C.

Klimaatinformatie en temperaturen in Washington D.C.

Volgens de Köppen-Geiger classificatie heeft Washington D.C. een vochtig subtropisch klimaat dat mild van vorm is. Het kent geen droge seizoenen en neerslag valt dus gedurende het hele jaar. Zomers zijn warm en zwoel en er kunnen flinke onweersbuien ontstaan. Winters zijn in het algemeen mild (met neerslag).

De beste tijd om te reizen naar Washington D.C. ?

 • De maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober hebben een prima gemiddelde temperatuur;
 • Gemiddeld genomen zijn juni, juli en augustus de warmste maanden;
 • Gemiddeld genomen is juli de warmste maand;
 • Gemiddeld genomen is januari de koudste maand;
 • Gemiddeld genomen hebben juni, juli en augustus de meeste zonuren;
 • Juli heeft de meeste zonuren;
 • Augustus is de natste maand;
 • Januari is de droogste maand;

Gemiddelde temperaturen:
 • In de winter ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond 7,2C° en de gemiddelde minimumtemperatuur rond -1,6C°;
 • In de lente ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond 19,2C° en de gemiddelde minimumtemperatuur rond 8,3C°;
 • In de zomer ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond 30,4C° en de gemiddelde minimumtemperatuur rond 20,7C°;
 • In de herfst ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond 20,6C° en de gemiddelde minimumtemperatuur rond 10,7C°;

Gemiddelde temperatuur per maand

Gemiddelde temperatuur Washington D.C.
Credit: www.weather-and-climate.com

Gemiddeld aantal zonuren per maand per maand

Gemiddeld aantal zonuren Washington D.C.
Credit: www.weather-and-climate.com

Gemiddelde neerslag per maand

Gemiddelde neerslag Washington D.C.
Credit: www.weather-and-climate.com


Boek goedkoop uw verblijf


Booking.com

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter